Speltips, U21, Danmark – Sverige 11/6: Oväntad oddshöjning ger spelvärde

Spelbloggare Publicerat: 11 juni 2015

U21-EM är nära och det svenska landslaget genrepar mot grannlandet Danmark. Snacket inför matchen har varit om att släppa på gasen; en målrik batalj är att vänta?

Danmark har ett extremt talangfullt, utvecklingsbart och intressant U21-gäng. Kvalspelet toppades utan problem med resultatraden 8-2-0. Man bombade in mål och gjorde nästan fyra stycken i snitt per match; 37 stycken på de 10 matcherna medan nio släpptes in. Fanns en del blåbärsnationer i gruppen, men exempelvis piskades nämnda Ryssland upp med 4-2 i den näst sista matchen. Tokimponerande.

Man har avverkat en del vänskapsmatcher under vintern och våren, och löst en hel del bra resultat; bland annat vunnit och hållit nollan mot Italien samt USA:s U23-landslag. Nivån hålls uppe och kanske är Danmark en möjlig utmanare till de allra bästa i mästerskapet?

Desto mer flyt behövde de blågula för att komma hit där de är. Efter halva gruppspelet var Håkan Erikssons mannar mer eller mindre borta från diskussionen om förstaplatsen, men efter en fantastisk slutspurt klev man upp på förstaplatsen, en pinne ovan Grekland och Polen samt tre över Turkiet.

Under mars månad spelades tre vänskapsmatcher – mot Serbien, Ryssland och Norge – vilka alla slutade i vinster och hållna nollor.

”… måste våga spela vårt spel”

Isaac Kiese Thelin, Ludwig Augustinsson och Alexander Milosevic plockades ut i U21-truppen, men blivit kallade till a-laget och finns därmed inte med här. Stora avbräck, offensivt som defensivt – men jag tycker att de tar hårdast på defensiven. Finns större utrymme att rotera på positionerna framme.

Trots de här hållna nollorna, är såväl Danmark som Sverige starkast framåt. Typiskt för U21-lagen med andra ord.

– Många av spelarna vill att vi ska fortsätta spela vårt spel, det är så vi har varit lyckosamma. Det har varit mer fokus på defensiven så i vet hur vi ska stå upp när det har uppspel. Men sedan ska vi inte vara rädda, vi måste våga spela vårt spel och vara offensiva, säger Emil Krafth till Sportbladet inför matchen.

Offensivt alltså. Räknar med att båda lagen släpper på tyglarna och vågar spela ut, även om det är viktigt att få spelet att sitta är det trots allt ”bara” ett genrep.

Vi har fått se en oväntad höjning på överspelen, vilka åter borde sjunka närmare avspark. Över 2,5 mål spelas till 1,82x hos Unibet. Skulle utan tvekan synat samma spel till 1,75x, så det är bara att kliva in.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,82 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, torsdag 11/6
TV / Stream:  tvtolv logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Danmark 2,40 mybet logo
Oavgjort 3,40 betway logo
Sverige 3,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,82 unibet logo
Under 2,5 mål 2,10 expekt logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: