Speltips, U21-EM: Danmark – Sverige 27/6: Vågar vi tro på svensk final?

Simon Pålsson Publicerat: 27 juni 2015

Det nordiska derbyt mellan Danmark och Sverige – kan en semifinal bli mer rafflande? Den stora frågan är om vi vågar hoppas på ett svenskt avancemang.

Ladda spelkassan: Via vår bonusguide hittar ni spelbolagens bästa bonusar på ett ställe. Ni hittar bonusguiden här.

Det har inte varit någon spikrak resa, men nu är U21-landslaget äntligen framme i en EM-semifinal. Det såg mörkt ut både en och två gånger under gruppspelet och det fanns nog många runt om i landet som slängde in handduken när Portugal så retfullt fick in den där 1-0-bollen med tio minuter kvar i den sista, avgörande, gruppspelsmatchen i onsdags.

Men från att ha legat ner och grämt sig över målet studsade U21-landslaget upp igen några få minuter senare och fick en där livsnödvändiga kvittering som innebär att vi kan njuta av ett nordiskt derby i en EM-semifinal. Det var knappast vad vi trodde innan turneringen.

Nu går både Sverige och Danmark, två länder som överträffat förväntningarna hittills, in i en semifinal med känslan av att det inte finns någonting att förlora. Det är åtminstone känslan de borde ha med sig. Det är nu de borde springa in på planen och bara njuta av att vara så privilegierade att de faktiskt får representera sitt land i en semifinal i ett mästerskap.

Dansk ojämnhet – går den att utnyttja?

Att Sverige tog sig vidare från en grupp bestående av stora länder som Portugal, England och Italien är stort. Men att Danmark vann sin grupp före bland andra Tyskland är faktiskt snäppet större. Den danska bedriften håller hög klass, men det finns fortfarande något som oroar vårt grannland. Trots att man vann gruppen förlorade man faktiskt en gruppspelsmatch, den mot Tyskland.

Där och då fick man traska av planen med ställningen 3-0 på resultattavlan. Oroade danskar undrar, med all rätt, om det var ett oundvikligt resultat i en match mot ett starkare lag eller om det bara var en dålig dag på jobbet.

Klart är i alla fall att det finns, för danskarnas del, oroväckande ojämnhet i Danmarks prestationer och frågan är nu om det är något Sverige kan utnyttja?

Att det här svenska landslaget gjort sig kända för att slå extra hårt ur underläge kan ingen ha missat. Det ena underläget eller dystra utgångsläget efter det andra har vänts till segrar och jubel. Det finns en karaktär och sammanhållning som ett svenskt landslag inte visat upp på en herrans massa år, men frågan är om den här energin går att kanalisera när den behövs som mest?

Den svenska matchplanen: bryter man mönstret?

Vad som varit signifikativt för de senaste svenska matcherna har varit den tydliga matchplanen av att krypa ner i banan och låta motståndarna föra spelet, för att sedan slå om och kontra när möjligheten ges. Det har visat sig vara en farlig matchplan då den resulterat i två baklängesmål i sämsta tänkbara lägen.

Det väcker nu frågan – vågar man bryta mönstret den här gången? Till följd av att Danmark imponerat under turneringen gäller man också som favoriter, men behöver Sverige verkligen krypa hem och ge bort initiativet för det?

Svaret på den frågan är oklart, men vad som är desto mer självklart är att vi kan räkna med ett svenskt lag som krigar till hundratio procent. Det här kommer bli en tuff och svårbedömd batalj. Om vi har en svensk matchplan som innebär att man kryper hem kan det bli målsnålt, men om man istället förlitar sig på de offensiva krafter som finns kan matchen lika gärna bli en öppen historia. Därför vänder vi oss bort från målmarknaden på den här matchen.

Vi riktar istället blickarna mot en marknad där spelet vi nu tänker rekommendera kan styrkas av vad vi vet – att Sverige kommer att göra en kollektiv hejdundrandes kämparinsats. Det här laget kommer att kriga in i det sista och ser förmodligen sin chans att nå en final när man till och med slapp tyskarna i semifinalen. Därför spelar vi Sverige att gå till final till 2,30 hos Ladbrokes. Trots att danskarna får gälla som favoriter kan det här gå hur som helst och då förlitar vi oss på de svenska vikingarna, som Zlatan Ibrahimovic kallat U21-landslaget i veckan.

Speltips:

Speltips:  Sverige vinna (inklusive övertid)
Odds:  2,30 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  21:00, lördag 27/6
TV / Stream:    tvtolv logotv4sport logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Danmark  2,30 bwin logo
Oavgjort  3,30 betsson logo
Sverige  3,50 betsson logo
Över 2,5 mål  2,20 williamhill logo
Under 2,5 mål  1,75 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: