Speltips, U21-EM: England – Italien 24/6: Matchbilden känns självklar

Simon Pålsson Publicerat: 24 juni 2015

U21-EM går in i sin kritiska fas i och med den sista gruppspelsomgången. Blir det England eller Italien som kniper en av semifinalplatserna?

Efter två heta gruppspelsomgångar återstår nu bara en i sommarens U21-EM. I grupp B, där bland andra Sverige huserar, är det väldigt jämnt och egentligen allting ska komma att avgöras under den sista omgången av gruppspelet. När vi går in i omgången har samtliga fyra lag chansen att ta sig vidare, något som hjälper till att bygga upp en sällan skådad stämning.

Efter två raka matcher utan seger är det främst Italien som behöver gå framåt i mötet mellan England och Italien. Totalt en poäng räcker inte långt och nu krävs en seger för att ta sig förbi något av de tre lagen som alla har minst en seger var. Tråkigt nog för Italiens del är man också beroende av utgången i den andra matchen – den mellan Portugal och Sverige – för att kunna ta sig vidare.

Klart är hur som helst att de behöver vinna matchen för att inte både åka ut ur turneringen samt behöva vända hem till Italien utan en enda fullpoängare. Med den truppen man har skulle det vara ett stort misslyckande.

England däremot har allt i egna händer efter det sena segermålet mot Sverige senast. En vinst mot Italien innebär att man är klara för semifinal. Ett oavgjort resultat kan räcka, men då får Sverige inte vinna mot Portugal i den andra matchen.

Två lag som är rädda att förlora

Trots att Italien behöver en seger för att kunna ha möjligheten att ta sig till en semifinal tror vi inte att man tänker tokanfalla från första sekund. Det är helt enkelt inte ett italienskt sätt att ta sig an en fotbollsmatch.

Känslan är istället att båda lagen tänker backa hem och göra det enkelt för att minimera misstagen och inte ge bort ett kostsamt mål till motståndaren. Matchbilden kommer med andra ord att präglas av två lag som är rädda för att förlora, just eftersom det skulle betyda att äventyret helt garanterat är över för det lag som förlorar.

Både vi och spelbolagen är alltså inne på att vi får se en målsnål historia, något som tråkigt nog trycker ner oddsen i botten. Därför riktar vi blickarna mot båda lagen göra mål, där vi får hela 1,95 på att så INTE ska bli fallet. Det är MyBet som har det fina oddset och vi tackar ödmjukast. Båda lagen att INTE göra mål alltså. Det blir helt enkelt en tillknäppt historia.

Speltips:

Speltips:  Båda lagen INTE göra mål
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  MyBet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, onsdag 24/6
TV / Stream:    tv4sport logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
England  2,60 bwin logo
Oavgjort  3,35 unibet logo
Italien  3,00 williamhill logo
Över 2,5 mål  2,26 redbet logo
Under 2,5 mål  1,67 ladbrokes logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: