Speltips, U21-EM, England – Portugal 18/6: Gruppens giganter mot varandra redan i premiären

Emil Jakobsson Publicerat: 18 juni 2015

England är gruppfavoriterna och visst kommer Portugal få slita om de vill stoppa Harry Kane och resten av engelsmännen i premiären. Men man ska absolut inte underskatta Portugal och allt talar för en jämn och spännande drabbning i EM-premiären. 

England har valt att inte ta med flera riktigt tunga namn. Förbundskaptenen Gareth Southgate har bland annat lämnat Raheem Sterling, Ross Barkley, Jack Wilshere och Alex Oxlade-Chamberlain utanför truppen och valt att satsa på det laget som presterade bra ihop under kvalet. Visst, det är skickliga spelare han petat men man ska inte underskatta lagsammanhållningen och varför ändra allt för mycket på något som man vet fungerar?

England spelar med en offensiv 4-3-3-uppställning med Harry Kane på topp och man gick riktigt bra genom kvalet. Nio segrar, en oavgjort, inte en enda förlust och hela 31-2 i målskillnad. Visst, motståndet i kvalgrupperna är inte alltid det tuffaste men de stod trots det för en stark insats och är enligt både experter och spelbolag favoriter att vinna grupp B före just Portugal som räknas som gruppens näst starkaste lag. Väl i kvalsepelet slog de sedan ut Kroatien efter 2-1 både hemma i England och på bortaplan.

Ett avbräck för England är annars att Luke Shaw inte släpptes till EM på grund av skadeproblem. Han har varit riktigt bra under kvalet och de saknar samma bredd bland backarna som de till exempel har bland forwards där Danny Ings mest troligt bara blir ett tredjeval längst ut på bänken.

En outsider att vinna turneringen

Portugal är samtidigt något av en outsider i detta EM. Många experter tonar ner deras chanser men spelarna och spelbolagen har en annan bild, bakom England och Tyskland har faktiskt Portugal det lägsta oddset att vinna turneringen.

De vann sin kvalgrupp efter att ha vunnit samtliga åtta matcher med målskillnaden 22-6 och sedan slog de ut Holland efter en stark 2-0-seger  på bortaplan och sedan en vild retur som man vann med 5-4 på hemmaplan.

Portugal har annars en trupp full med tekniska och snabba spelare, precis som de brukar. Men de har haft en tuff uppladdning inför EM i Tjeckien. De förlorade med 3-1 mot just England i november och sedan 0-0 mot Danmark och 1-0-förlust mot Tjeckien i mars. Som jämförelse vann England mot samma Tjeckien bara några dagar innan och dessutom vann England mot storfavoriterna Tyskland med 3-2 i mars.

Även om vi håller med om att Portugal har ett riktigt starkt lag som säkert kommer vara med och slåss om medaljerna anser jag att det bästa spelvärdet ligger i England. De är otroligt knappa favoriter här, vi får som bäst 2,65 för England och 2,88 för Portugal, ett för litet glapp enligt mig. Vi kommer därför syna Unibet på deras odds 2,65 på England som är hela 0,39 högre än Betsafe som erbjuder 2,26 för samma spel.

Speltips:

Speltips: England
Odds: 2,65 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Kl 20:45 torsdag 18/6
TV / Stream:  tvtolv logotv4sport logo  (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
England 2,65 unibet logo
Oavgjort 3,4 ladbrokes logo
Portugal 2,88 ladbrokes logo
Över 2,5 mål 2,15 expekt logo
Under 2,5 mål 1,8 ladbrokes logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: