Speltips, U21-EM: Portugal – Sverige: Vi siktar på att dubbla våra pengar

Simon Pålsson Publicerat: 24 juni 2015

Efter succén i premiären fick svenskarna komma ner på jorden tack vare förlusten mot England. Nu ska allt avgöras och vi har en känsla av hur det kommer att gå.

Det svenska U21-landslaget har på rekordtid gått från doldisar till att nästan vara mer folkkära än A-landslaget. Det började redan under kvalet till Europamästerskapet när man slog ut bland andra Frankrike i play-off efter en helt galen match där man vände underläge till seger i slutskedet av matchen.

Folk föll snabbt för det uppoffrande, intensiva spelet och den till synes fantastiska sammanhållningen och kärleken som spelarna utstrålade mellan varandra. Det är en känsla som finns kvar när laget nu spelar U21-EM och det är en känsla som förstärktes i premiären mot Italien, där man stod för ännu en vändning och vann med 2-1 efter ett avgörande mål av Isaac Kiese Thelin.

I nästa match mot England sprack planen att hålla tätt precis slutskedet och Sverige fick se sig besegrade. Det är också den förlusten som satt Sverige i den prekära situation man är i nu, där man behöver ta poäng av Portugal för att kunna gå vidare och vinna för att ha saken helt i egna händer.

Portugal sågs av många experter som det klart bästa laget i gruppen inför turneringen och man har även imponerat hittills. Fyra poäng efter premiärseger mot England och ett planeringsenligt kryss mot Italien gör att man ligger i topp och tar sig vidare med en poäng mot Sverige.

Ett bra resultat kommer sällan ensamt

Att Sverige har en fin generation den här gången råder det ingen tvekan om. Laget har imponerat både mot Italien och till viss del även mot England, där det var ett par individuella misstag som till slut orsakade förlusten.

Sverige har dock tydligt visat att man är att räkna med och har därutöver visat prov på en fin flexibilitet från kvalet och framåt, där laget kunnat ställa upp på olika sätt för att anpassa sig så bra som möjligt efter motståndet. Det är den typen av saker – och det faktum att laget faktiskt slagit både Italien och Frankrike på sistone – som talar för att det finns en svensk möjlighet i den här matchen.

Portugal är ett bra lag och har turneringens bästa spelare i Bernardo Silva. Mot Italien kom han dock inte till och vi tror att även Sverige kan stänga både honom och portugisernas anfallsspel, inte minst med tanke på att de troligtvis inte tänker tokanfalla då ett kryss räcker för avancemang.

Ja, vi är helt enkelt inne på att Sverige har en god möjlighet att hota Portugal i den här matchen. Det ska sägas att det sällan varit så svårbedömt, men när vi får hela 2,00 på X2 hos både Betway och Unibet måste vi klippa till. Det här kommer garanterat att bli en tät, tuff och jämn historia. Då är dubbelt upp på insatsen för X2 ett väldigt fint odds som vi spelar med ett leende. Nu håller vi tummarna för att Kiese Thelin, Guidetti och grabbarna har vaknat på rätt sida!

Speltips:

Speltips:  Oavgjort/Sverige (X2)
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (500 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, onsdag 24/6
TV / Stream:    tvtolv logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Italien  1,85 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort  3,65 betsson logo
Sverige  4,60 betsafe logo
Över 2,5 mål  2,00 williamhill logo
Under 2,5 mål  1,85 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: