Speltips, U21-EM: Portugal – Tyskland 27/6: Tuff och tät semifinal

Simon Pålsson Publicerat: 27 juni 2015

En av semifinalerna i U21-EM går mellan Portugal och Tyskland. Det är som upplagt för en tät och tuff tillställning mellan två bra lag.

U21-EM går in i den avgörande slutspelsfasen och vi hoppar direkt in i semifinalerna. Turneringen innehåller inte mer än åtta lag fördelat i två grupper, vilket innebär att de fyra lagen som gått vidare från gruppen tar sig direkt till semifinal.

Det må låta lite med åtta lag i en turnering, men fördelen är att varje match blir oerhört viktig och vi får njuta av semifinalerna direkt. Det innebär också att lagen som tar sig dit rimligen håller mycket hög nivå och det leder till fantastiska semifinaler.

Förhoppningsvis har ingen missat att det blir ett nordiskt derby i den andra semifinal, där alltså Sverige möter Danmark. I den första semifinalen möts två av turneringens stora favoriter på förhand – Portugal och Tyskland. Två lag som imponerat, fast på olika sätt.

Defensivt starkt Portugal?

Inför turneringen varnades det för Portugal och deras offensiv, med den stora stjärnan Bernardo Silva i spetsen. Efter tre gruppspelsmatcher är det dock defensiven som gjort Portugal kända och som gör att de ses som en tuff utmanare till Tyskland. Detta samtidigt som man har kvar sina offensiva kvalitéer.

I gruppen släppte man bara in ett mål och det var i de sista skälvande minuterna mot Sverige. Ett mål som för övrigt var något slumpartat då skottet tog via en försvarare och in i mål.

Tyskland däremot har imponerat på sitt sätt och många experter menar nu att det här är ett ännu bättre tyskt U21-lag än det som charmade brallorna av Europa för sex år sedan när U21-EM gick i Sverige. I gruppen har man slagit Danmark med klara 3-0 för att sedan kryssa mot både Serbien och Tjeckien.

Även fall Tyskland på pappret har ett starkare lagbygge och till stora delar också fått ut mer av det så här långt i turneringen tror vi på en mycket jämn historia. Här kommer vi att få två lag som tar det lugnt och förlitar sig på sin offensiva kreatörer för att avgöra matchen. Det blir tätt, jämnt och troligtvis målsnålt.

Vi har trots allt svårt att se hur Portugal ska kunna vinna den här matchen efter full tid, men tror samtidigt att ett kryss ligger närmast till hands. Det spel vi fastnar för heter Oavgjort (Bortalaget inget spel) till 1,90 hos Ladbrokes. Det innebär helt enkelt att spelet sitter vid kryss, men att vi får pengarna tillbaka vid tysk seger. Det känns som ett klockrent spel till nästan dubbla pengarna.

Speltips:

Speltips:  Oavgjort (Tyskland inget spel)
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  18:00, lördag 27/6
TV / Stream:    tvtolv logotv4sport logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Portugal  3,50 unibet logo
Oavgjort  3,40 bwin logo
Tyskland  2,25 williamhill logo
Över 2,5 mål  2,20 comeon logo
Under 2,5 mål  1,75 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: