Speltips Uruguay – Colombia 4/7: Kvartsfinal!

Martin Efvergren Publicerat: 3 juli 2021

Vi är framme vid kvartsfinalspel i Copa America där Uruguay ställs mot Colombia. Matchen har avspark vid midnatt natten till söndagen den 4 juli svensk tid.

Uruguay – Colombia

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Uruguay har till stor del sett ut som det landslag som vi känner sedan många år tillbaka. Defensivt är man väldigt välorganiserade med Gimenez och Godin i mittlåset och offensivt förlitar man sig till Cavani och Suarez.

Man inledde gruppspelet med en 1-0-förlust mot Argentina men därefter har man successivt börjat få igång maskineriet. I den andra matchen kryssade man mot Chile och därefter besegrade man både Bolivia och senast Paraguay. Det gav till slut 7 poäng vilket innebar en andraplats i gruppen efter Argentina.

Den placeringen ger att man ställs mot grupptrean från den andra gruppen i kvartsfinal, vilket alltså blev Colombia.

Till skillnad från Uruguay kommer Colombia med en mer negativ trend då man förlorat sina två senaste matcher. Visserligen svarade man för en fin insats senast då man ställdes mot gruppettan Brasilien. Där tog man en tidig ledning vilken höll sig fram till den 78:e minuten då Brasilien kvitterade och sedan vände till 2-1 i den 90:e minuten.

I matchen innan mot Peru föll man med samma siffror och lagets enda seger i gruppspelet inkasserades i premiärmatchen mot Ecuador där man vann med 1-0.

Uruguay på uppåtgående

Ser vi till den resultatmässiga trenden i den här turneringen är det klar fördel Uruguay i det här mötet. De står också som favoriter till 2.40 gånger pengarna.

På pappret har vi emellertid att göra med två jämnstarka lag. Uruguay har namnmässigt de största stjärnorna men de står inte på toppen av sina karriärer längre – även om de fortfarande är väldigt bra fotbollsspelare.

Mot Paraguay senast tog man ledningen på en straff som Cavani slog in efter 21 minuter. Därefter kunde man kontrollera hem den matchen till 1-0 i en på många vis typisk match för det uruguayanska landslaget.

Anfallsspelet sprudlar inte direkt men defensivt är man oerhört solida och tar man ledningen är man väldigt skickliga på att spela på resultatet. Vad gäller förmågan att försvara sig är självförtroendet på topp hos Uruguay efter två raka hållna nollor.

För Colombias del är det inte riktigt lika tryggt. Det såg bra ut mot Brasilien senast men de två insläppta målen i slutet av matchen gör nog att man inte går in med den bästa känslan här. Därtill släppte man in två mål även mot Peru i matchen innan.

Efter en trevande start är Uruguay på uppåtgående i den här turneringen. För ikonerna Diego Godin, Luis Suarez och Edinson Cavani kan detta mycket väl vara det sista stora mästerskapet och deras driv är nog, om möjligt, än större än vad det brukar vara.

Det här är på förhand en jämn match där jag tror att Uruguay har x-faktorerna som gör att man kommer gå vinnande ur striden. Inte minst eftersom man är ohyggligt svåra att göra mål på.

Mitt spel blir att Uruguay vinner den här matchen till 2.44 gånger insatsen hos Campobet.

  Rygga spelet hos campobet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Uruguay vinner
Odds: 2.44
Bolag: Campobet
Spelstopp: 00:00, söndag 4 juli 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: