Speltips, USA – Danmark 8/5: Studsar USA tillbaka efter förlusten?

Emil Jakobsson Publicerat: 8 maj 2015

USA åkte på en tung förlust i senaste matchen mot Vitryssland. Bara en dag senare har man nu chansen att ta revansch när Danmark står för motståndet.

Berätta vad ni tycker: Svara på fyra snabba frågor och var med och påverka vad vi satsa på i framtiden. 

Det är precis som vanligt när det vankas VM-turnering i hockey. I runda slängar är det fem-sex nationer, däribland USA, som i praktiken gör upp om guldet. I vanliga fall brukar gruppspelet därför bara bli en formalitet där lagen tar sina segrar, men samtidigt passar på att spela ihop det lag som tenderar att se nytt ut varje år.

För USA:s del såg det lovande ut i början av turneringen, där man knäckte de tuffa motståndarna Ryssland och Finland, samt slog Norge med uddamålet. Men i den senaste matchen mot Vitryssland åkte man på en rejäl knäpp på näsan, när man fick se sig besegrade med hela 5-2.

En del frågar sig om det här var beviset på att USA inte har en tillräckligt bra trupp, eller åtminstone ett inte tillräckligt bra lag, för att blanda sig i kampen om guldet. Men frågan är om det inte i själva verket är precis tvärtom: en indikation på att man sparar sig till när det gäller?

För det är i de på pappret enklare gruppspelsmatcherna som spelet och målskyttet har hackat för amerikanerna, vilket skulle kunna indikera att man har svårt med motivationen mot sämre motstånd.

Ett svagt Danmark får svårt att hålla tätt

När då Danmark står för motståndet skulle man kunna tänka sig att det blir åter en sådan match där USA underpresterar, men då glömmer man egentligen tre saker.

För det första är Danmark ett betydligt sämre lag, som dessutom förlorat fyra raka matcher och släppt in 17 mål på dessa fyra matcher. För det andra är USA nu i ett läge där ytterligare en förlust kan bli lite väl kostsamt, något som bör tala för att man åter tar sig i kragen. Till sist är det som upplagt för att USA studsar tillbaka efter den risiga prestationen mot Vitryssland och går för att krossa Danmark, inte minst för att stärka självförtroendet inom gruppen.

Ja, som ni hör handlar den här matchen till stora delar om USA. Att amerikanerna ska vara både ett och två nummer för stora för Danmark vet nog de flesta om och därutöver behöver USA vinna matchen för att visa att man fortfarande är seriösa aspiranter på VM-guldet. Oddsen är såklart låga på amerikansk seger, men vi fastnar för USA över 4,5 mål till hela 2,25 hos Ladbrokes. Det känns verkligen som att USA kommer gå för fullt och se till att trycka in ett gäng puckar för att visa att man är att räkna med. Det är hur som helst ett något för högt odds med bra värde.

Speltips:

Speltips:  USA över 4,5 mål
Odds: 2,25 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Fredag 8/5 kl 20:15
TV / Stream:  tvtolv logotv4sport logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
USA 1,2 mybet logo
Oavgjort 9,0 williamhill logo
Danmark 11,0 ladbrokes logo
Över 5,5 mål 2,05 betway logo
Under 5,5 mål 1,92 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: