Speltips, USA – Kanada 6/5: Tungviktsmöte direkt

Simon Pålsson Publicerat: 6 maj 2016

Det blir ofta väldigt jämna matcher mellan USA och Kanada, alldeles oavsett hur styrkeförhållandet mellan lagens respektive trupper ser ut i just den specifika turneringen. Blir det ännu en klassisk och tight drabbning i VM-premiären, månne?

Tack vare att NHL-säsongen var ett riktigt fiasko för samtliga kanadensiska lag kan Kanada nu mönstra ett ruggigt starkt lag i VM-turneringen i Ryssland. De spelare som hade velat spela NHL-slutspel nu har istället haft ett par veckors vila efter att grundseriesäsongen var slut. Faktum är att inte ett enda lag från Kanada gick till slutspel. Anmärkningsvärt.

Det gör hur som helst att vi får se spelare som Connor McDavid, Derick Brassard, Matt Duchene och Cam Talbot i VM. Om jag nu får välja ut lite spelare som gillar, av olika anledningar.

Truppen är hur som helst väldigt stark, inte minst på forwardssidan, och Kanada kommer såklart bli en av de hetaste kandidaterna till VM-guldet. Laget vann dessutom förra årets turneringen efter att ha åkt ut i kvartsfinal tre år i rad. Det är ett guld man nog gärna försvarar.

Inte lika namnkunnigt hos jänkarna

För USA:s del ser det inte fullt så ljust ut med truppen inför turneringen, något som såklart går hand i hand med att många amerikanska NHL-lag fortfarande är aktiva. Det är också allmänt känt att USA har svårare att locka sina spelare till VM-turneringarna, inte minst om de spelas i till exempel Ryssland. Med det sagt kryllar det ändå av spelare med färsk NHL-erfarenhet, men toppnamnen uteblir.

Det här kan vi prata mycket om, och bottnar förmodligen lite i det faktum att det kommer en ny turnering varje år, men det är möjligen inte relevant för den här texten.

Hur som helst kommer USA med en lite svagare trupp, åtminstone på många platser. Om kollektivet fungerar som det ska blir jänkarna en liten outsider ändå. Det ska dock sägas att de har missat slutspelet i VM två år i rad.

Hos Betsson får vi 1,90 gånger pengarna på Kanada över 3,5 mål (ordinarie tid). Laget känns hetare än sina motståndare och kommer att hota, det vågar vi lova. Med så pass många offensiva stjärnor – och med ett USA som har lite svårt på målvaktsfronten – känns fyra mål mycket sannolikt. Vi synar.

Speltips:

Speltips:  Kanada över 3,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson (1 000 kr bonus + 200 kr gratisspel)
Spelstopp:  15:15, fredag 6/5
TV:    tvtolv logo (TV-tablå)
Stream: 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: