Speltips, USA – Ryssland 16/5: Två lag som verkligen inte tycker om varandra

Emil Jakobsson Publicerat: 15 maj 2015

Ryssland slog ut Tre Kronor och nu ställs de regerande världsmästarna mot ärkerivalen USA. Klarar de av att leverera under favoritskapet och nå en ny final?

Ryssland är utan tvekan den största utmanaren till Kanada och precis som vi var inne på inför matchen mot Tre Kronor har de en läskigt bra trupp, inte minst offensivt. Men de stundtals skakat under VM. De förlorade mot USA och Finland i gruppspelet men spelet såg bättre ut nu senast mot Tre Kronor.

Just matchen mot USA var verkligen ingen bra match från Rysslands sida. De såg ut att sakna det rätta fokuset och de unga och talangfulla USA vann rättvist.

En boost för laget är att storstjärnan Alexander Ovechkin har anslutit till laget, han landade under fredagen och han kommer finnas med på isen mot USA.

USA vunnit tre av fyra mot Ryssland

Under förra årets VM blev USA krossade av Ryssland och slutresultatet skrevs till 6-1. Men faktum är att USA vunnit tre av de fyra senaste matcherna mellan lagen i OS och VM. Bland annat 4-2 segern här om veckan i gruppspelet och hela 8-3 i kvartsfinalen under VM 2013.

Annars har USA:s unga lag överraskat många under årets VM. Visst USA brukar vara ett bra lag men de fick många återbud och förväntningarna skruvades ner men de har som sagt överraskat och vann grupp B före både Finland och Ryssland.

Av de bättre lagen i gruppen vann USA med 5-1 mot Finland, 4-2 mot Ryssland och 3-1 mot Slovakien. Nu i torsdags slog de ut Schweiz med 3-1 i kvartsfinalen och även om jag håller med om att Ryssland är tunga favoriter känns det väl så högt att man får hela 5,0 för att USA vinner.

Bra spel på målmarknaden

Dubbelchansen 1x till 2,5 är ett tänkbart spel men jag ser ännu bättre värde i över 5,5 mål till 1,92 hos Redbet. De fem senaste matcherna mellan dessa två lag har alla gått över 5,5 mål med ett snitt på hela 6,4 mål per match vilket även inkluderar gruppspelsmötet under årets VM.

Ryssland slog som sagt ut Sverige efter 5-3 nu senast och hela sex av deras åtta matcher i VM har gått över 5,5 mål, de två matcherna som gick under stannade på fem mål. Målsnittet under dessa åtta matcher är hela 6,75.

Nu när de dessutom inkluderar Ovechkin i truppen blir den knappast mer defensiv utan talar bara ännu mer för överspelet. Även om Ovechkin inte kommer in och gör mål direkt skulle det inte förvåna mig om hans kedja är inne på något baklängesmål. Han har trots allt precis avslutat säsongen i USA efter en tuff game seven mot Rangers, flugit tio timmar, ställt om dygnet sex timmar och inte hunnit spela ihop sig med sina kedjekamrater.

Om man vill skruva upp oddset något kan man kombinera överspelet med över 5,5 mål och Ryssland vinner eller om ni tror på skrällgänget USA över 5,5 mål och USA vinner som betalar hela 9,4. Men vi håller oss till det raka spelet över 5,5 mål till 1,92 hos Redbet. Saknar ni konto hos dem ger de våra läsare en unik bonus värd hela 1 200 kr, ordinarie bonus är €50. Hämta den unika bonusen här. 

Speltips:

Speltips: Över 5,5 mål
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (Unik bonus: 1 200 kr)
Spelstopp: Lördag 16/5 kl 19:15
TV / Stream:  tvfyra logotv4sport logo  (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
USA 5,0 betway logo
Oavgjort 5,25 betway logo
Ryssland 1,62 bwin logo
Över 5,5 mål 1,92 redbet logo
Under 5,5 mål 2,0 ladbrokes logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: