Speltips, USA – Ryssland 4/1: Första JVM-semifinalen

Simon Pålsson Publicerat: 3 januari 2017

21:00 smäller det på andra sidan Atlanten. Den första JVM-finalen mellan USA och Ryssland drar då igång. Känslan är att det här blir en tät och tuff match mellan två i grunden bra lag.

Då är vi framme vid det riktigt kritiska läget i JVM-turneringen – semifinalerna. Det här är vi vanligtvis brukar få se turneringen växla upp ett snäpp och intensifieras ytterligare.

Med tanke på vilka semifinaler som väntar den här gången känns det troligt att så även blir fallet i år. Först ut är en het drabbning mellan formstarka USA och ett ojämnt, svårplacerat Ryssland. På ena sidan står ett lag som har vunnit samtliga sina matcher i turneringen. På andra sidan står ett lag som bara tog sex poäng i gruppspelet och som förlorade mot både USA och Kanada.

Efter att ha räknat upp den historiken känns det inte konstigt att konstatera var favoritskapet ligger inför matchen. Spelbolagen har målat upp amerikanerna som klara favoriter och det kan vi egentligen inte säga emot. Å andra sidan är vi oroliga för att det finns mer kvalité i det här ryska laget än vad som har kommit fram tidigare. USA såg inte heller helt kassaskåpssäkra ut i sin 3-2-seger mot Schweiz i kvartsfinalen, där vi för övrigt fick in ett fint speltips.

Inget lag som sprudlar direkt

Vad som känns signifikativt för både Ryssland och USA så här långt har varit ett tämligen kontrollerat spel och inga fantastiska urladdningar, bortsett från den ryska krossen av Lettland. Det här är inga lag som sprudlar offensivt och därmed väntar vi oss ingen målfest.

Därtill bör understrykas att tyngden av matchen i sig – det är trots allt semifinal i en, speciellt för spelarna, väldigt viktig turnering – förmodligen färgar matchbilden också. Ett något mer kontrollerat och organiserat spel känns rimligt från båda sidor.

Med andra ord förväntar vi oss inte någon målmässig explosion. Snarare tror vi på en tät match, med amerikanerna som favoriter till att nå finalen. Där kan laget för övrigt bli svårstoppade. Under 6 mål (asian handicap) spelas till 1,70 gånger pengarna hos Unibet (1 000 kronor). Då får vi pengarna tillbaka vid exakt sex mål.

Speltips:

Speltips:  Under 6 mål (asian handicap)
Odds:  1,70 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  21:00, onsdag 4/1
TV:   tvtolv logo cmorelive logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: