Speltips, USA – Schweiz 2/1: Är det favoriten vi ser?

Simon Pålsson Publicerat: 1 januari 2017

USA har imponerat med fyra raka vinster i gruppspelet och är nu en match från semifinal i JVM. Först väntar dock Schweiz i kvartsfinal, ett lag som amerikanerna bör gälla som klara favoriter mot.

Efter fyra raka vinster – bland annat mot Ryssland och Kanada – kliver USA in i JVM-slutspelet som favoriter till titeln. Den största utmanaren heter förmodligen Sverige, men inte värst långt efter finns också värdnationen Kanada.

Det blir en hård kamp i det här intensiva slutspelet, men förmodligen är det ingen större utmaning som väntar i den första slutspelsmatchen för amerikansk del. För motståndet står nämligen Schweiz, ett lag som amerikanerna rimligtvis bör gälla som favoriter mot. Hur som helst ska schweizarna inte underskattas, det finns en hel del kvalité även i det laget.

Gruppspelet har dock varit lite berg- och dalbana för Schweiz, men laget har åtminstone undvikit riktigt tunga förluster. 4-2 mot Sverige efter 2-2 under lång tid och 2-0 mot Finland är inte hela världen. Schweiz har dock haft en oförmåga att smälla till de lite sämre nationerna, men har å andra sidan klarat sig till slutspel utan att ha åkt på någon riktig käftsmäll.

Schweiz kan streta emot en hel del

Det är också där vi bottnar inför den här matchen och det speltips vi väljer ut. Känslan är att Schweiz får oerhört svårt att rubba USA, men att de troligen har ganska goda möjligheter att streta emot hyfsat här. Det finns ingen större oro för att åka på en rejäl käftsmäll här heller, helt enkelt.

USA har tagit komfortabla vinster rakt igenom, men har å andra sidan inte delat ut några käftsmällar, om vi nu håller oss kvar vid det ordvalet. 6-1-vinsten mot Lettland sticker ut, men då ska vi understryka att letterna är ett oerhört svagt lag. 6-1 är snarare i underkant i en sådan match.

Därför spelar vi Schweiz +3,5 till 1,85 gånger pengarna hos NordicBet (unik bonus på 1 000 kronor + 400 kronor gratisspel).

Speltips:

Speltips:  Schweiz +3,5
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  NordicBet (Unik: 1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel)
Spelstopp:  23:30, måndag 2/1
TV:   tvfyrasport logo tvtolv logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: