Speltips, USA – Slovakien 12/5: ComeOn! ute på tunn is

Spelbloggare Publicerat: 12 maj 2015

Från ishockey-VM hämtar vi nästa spelobjekt – och det från matchen mellan USA och Slovakien där båda har allt att spela för. Speltips, oddsen och allt inför matchen:

Grupp B toppas av USA som gjort ett fantastiskt gjort ett fantastiskt mästerskap. Man har spelat oerhört bra i fem av sex matcher och vunnit dessa. Övrig var ett rejält snedsteg och förlustsiffrorna skrevs 2-5 mot Vitryssland, men det är som bekant svårt att hålla nivån uppe i varje match när schemat är så pass tätt.

Truppen är fylld av unga, lovande förmågor som verkligen vill visa upp sig på världsscenen. Man är inte favoriter att vinna mästerskapet, men anses vara en utmanare till den absoluta toppen – något jag instämmer i. Finns en underbar glöd i laget.

Som nämnt innehas den åtråvärda förstaplatsen och två eller tre pinnar skulle säkra den, vilket innebär att man då får ställas mot den redan klara fyran i grupp A, Schweiz – ett betydligt enklare motstånd än värdnationen Tjeckien.

Sänks när hoppet släcks?

Slovakien måste vinna under ordinarie tid för att ha en chans att nå fjärdeplatsen och slutspelet. Dessutom måste Vitryssland förlora mot Norge – och det ska en hel del till för att båda resultaten ska gå vägen, men omöjligt är det inte. Vitrysslands match kommer redan vara klar innan denna börjar, så den eventuella motivationsnivån kommer såklart påverkas av resultatet.

De tre första matcherna i mästerskapet vanns, men när nivån på motståndet trappats upp har man fått ge vika. Nu står man istället med tre raka förluster; senast pressades Ryssland in i det sista och matchen togs till förlängning innan ryssarna kunde få in den avgörande baljan. En bra prestation, det till skillnad från matchen dessförinnan, mot Finland, där förlustsiffrorna skrevs 0-3.

Kan Vitryssland plocka minst en pinne från Norge, vilket de väntas, är det kört för Slovakien – vilket skulle störa spelarnas uppladdning rejält inför matchen. Sedan har USA allt i egna händer i kampen om förstaplatsen och här ska klasskillnaden helt enkelt spegla resultatet.

Exempelvis Bet365 värderar det vara fifty-fifty över att USA ska vinna med det asiatiska handikappet på -1,0 (pengarna tillbaka vid uddamålsvinst). Känns som de är klart mer rätt ute än ComeOn!’s oddssättare som betalar hela 2,09x för handikappspelet. Synas med en medelsumma.

Speltips:

Speltips: USA -1,0 mål asian
Odds: 2,09 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn! (3 000 kr bonus)
Spelstopp: Tisdag 16:15, 12/5
TV / Stream:  tvtolv logo tv4sport logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
USA 1,77 guts logo
Oavgjort 5,00 williamhill logo
Slovakien 3,75 betway logo
Över 2,5 mål 1,95 unibet logo
Under 2,5 mål 1,91 betsafe logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: