Speltips, Utsikten – GAIS 21/9: Jämnare derbyfajt nu?

Spelbloggare Publicerat: 21 september 2015

Derbypartaj vankas i Superettan. Utsikten tar emot GAIS på lilla Ruddalens IP, varifrån vi väljer ut ett tecken på 1×2-marknaden.

För all del, Utsikten kämpar på efter bästa möjliga förutsättningar, men får sannolikt ändå vinka adjö till Superettan efter bara ett år i serien. Presterat bra i enskilda matcher, krackelerat totalt i andra.

Skämmas för vad de åstadkommit ska de dock inte behöva. Nästjumbo förvisso, men att man fortfarande har en okej chans på att fixa kontraktet får ändå ses som över förväntan; var enligt många helt uträknade från start. Två pinnar skiljer upp till strecket och tre till säker mark. Superettans bottenstrid kommer bli extremt intressant.

Helt tvärtom för GAIS – en besvikelse, men i en klart bättre sits. Enligt många skulle man varit favoriter till att avancera uppåt i seriesystemet, andra i alla fall vara uppe och nosa på topp tre. Nu – en blek tiondeplats. Både fem pinnar ner till de negativa kvalplatserna och till den övre tabellhalvan.

Två raka kryss för Utsikten

GAIS fick lite fart under fötterna i slutet av den förra månaden med imponerande vinster – 2-3 borta mot Varberg och 2-1 hemma mot Degerfors, men sedan var det åter ner i träsket; Assyriska blev ett nummer för stort och Frej fick man bara kryss mot. Inte en enda balja framåt på dessa matcher. Oroande.

1-1 mot Sirius och 0-0 mot Varberg är resultaten i Utsiktens senaste matcher – dessa bröt deras förlustsvit på tre matcher och visst ser det klart bättre ut just nu. Fått lite ordning och reda på det annars virriga försvaret – flest mål insläppta i Superettan på 44 till antalet – och man har spelat smartare; hellre bevakat än att sticka uppåt.

Lite småbekymmer på frånvarofronten för Utsikten, men man bör kunna lösa det helt okej ändå. Alla spelare, förutom anfallaren Jesper Westermark, som var tillgängliga senast – är tillgängliga även nu.

På Gamla Ullevi, i den omvända matchen, åkte Utsikten på pumpen när GAIS vann med 5-2 – en match där alla målen kom i första halvlek.

Hemmaplan nu och en chans att ta revansch. Är det bara jag som känner lukten av krysset? Spelas till 3,45 x polletterna hos Nordicbet.

Speltips:

Speltips: Oavgjort
Odds: 3,45  (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:30, måndag 21/9
TV:  tvfyrasport logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo tv4sport logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Utsikten 3,40 nordicbet logo
Oavgjort 3,45 nordicbet logo
GAIS 2,20 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,90 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 1,96 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: