Speltips Valencia – Athletic Bilbao 2/3: Copa del Rey

Martin Efvergren Publicerat: 2 mars 2022

Valencia och Athletic Bilbao gör upp i den andra matchen av semifinalen av Copa del Rey. Matchen spelas onsdagen den 2 mars 2022 med avspark kl 21:30.

Valencia – Athletic Bilbao

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är två jämnstarka kombattanter som gör upp i den här semifinalen av Copa del Rey. Det första mötet i Bilbao slutade 1-1 och samma resultat blev det när de möttes i La Liga i höstas. I ligan ligger just nu Athletic Bilbao på nionde plats och Valencia på placeringen därefter.

Sedan den första matchen av det här dubbelmötet har Valencia spelat tre ligamatcher. I helgen besegrade man Mallorca med 1-0 borta, men dessförinnan hade man åkt på två raka förluster. Först föll man med 2-1 borta mot Alaves och därefter med 4-1 hemma mot Barcelona.

Athletic Club de Bilbao kommer också de från en klar förlust mot Barcelona. I söndags föll man med 4-0 på Camp Nou där två av målen gjordes på tilläggstid. Dessförinnan hade man vunnit med samma siffror i det baskiska derbyt mot Real Sociedad.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Jämna förutsättningar

Athletic Bilbao har slagit ut både Barcelona och Real Madrid på vägen fram till den här semifinalen av Copa del Rey. Med tanke på att man inte lyckades vinna på hemmaplan i det första mötet är det möjligen viss fördel Valencia inför det här returmötet. För det var otvivelaktigt de sistnämnda som var mest nöjda med 1-1 senast. Detta då Maxi Gomez utvisades i den 45:e minuten och trots det lyckades Valencia kvittera i den andra halvleken.

Förutsättningarna inför den här matchen är nu nästan så jämna som de kan bli. I ligan är Athletic fyra poäng före Valencia och de fyra senaste mötena lagen emellan har slutat oavgjort. Detta reflekteras tydligt hos spelbolagen där oddssättningen, generellt, är helt jämn.

Valencia har nu Gomez avstängd och Athletic är möjligen det något mer gedigna laget av dessa två, men det är Valencia som har hemmaplansfördel och ett visst mental momentum efter krysset senast. Utgången känns med andra ord ytterst oviss.

Det mesta talar för att det här kommer att bli en jämn och tät tillställning. Athletic är La Ligas näst målsnålaste lag och deras spelsätt borgar för att även den här matchen kommer att bli av det målsnålare slaget. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.62 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.62
Bolag: Betsson
Spelstopp: 21:30, onsdag 2 mars 2022
TV: 
Stream:  Aftonbladet TV

Jämför odds: