Speltips, Valencia – Granada 25/9: Uddlösa framåt, men starka bakåt

Spelbloggare Publicerat: 25 september 2015

Fredagsbataljen från spanska Primera División utspelas mellan Valencia och Granada – en perfekt möjlighet för värden att hitta ur sin formdipp och ta siktet upp mot toppen?

Är det nu som de kan hitta ur dippen?

Fjolårsfyran och den tänkta utmanaren till toppen, Valencia, får inte till det. Snåla sex pinnar – med resultatraden 1-3-1 – har de skrapat ihop i början av serien. Två mål framåt liksom bakåt har det blivit och man ser ut att sakna idéer på offensiv planhalva överhuvudtaget. På detta förlorades också CL-premiären hemma mot Zenit med 2-3.

Inte så att Granada fått till det heller, men av dem finns det inte överdrivet mycket att kräva. Blir att fajtas om kontraktet även detta år – förra spelåret hamnade man på 35 pinnar, exakt som Eibar, precis över strecket – och jag skulle inte vilja påstå att de står starkare nu. Truppen är på sin höjd – knappt medioker.

Hållit nollan i 3/5 matcher

Positiva besked för Valencias defensiv inför matchen; i försvarslinjen tyder det mesta på att Shkodran Mustafi samt Lucas Orban är tillbaka. Keepern Mathew Ryan – out.

Minskar förstås Granadas målmöjligheter ännu mer. Valencia kommer få styra och ställa, ha ett enormt bollinnehav och att man då skulle kunna skapa speciellt mycket framåt med det begränsade manskapet som finns, har jag svårt att tro. Siktet främst på att försöka hålla nollan? Med all sannolikhet.

Efter att ha målat i de tre inledande seriematcherna, står Granada utan mål i 180 spelade minuter – detta mot Real Madrid och Real Sociedad. Mot de sistnämnda var man rejält uddlösa och den prestationen bäddar upp för att sviten förlängs ytterligare 90 minuter.

Fjolårets identiska möte slutade hela 4-0 till Valencia – det innebar att man både vunnit och hållit nollan i fem av de åtta senaste inbördesmatcherna, detta mellan 2011 och april 2015. Och ja, oavsett hur illa det sett ut för Valencias del har de ändå hållit nollan i tre av fem seriematcher hittills. Det är ett styrkebesked.

Fifty-fifty att Valencia håller nollan? Då spelas förstås Granada under 0,5 mål till 2,05x hos William Hill. Skulle kunna tänkas att kombinera med vinnarspelet, men att ha i åtanke är Valencias stora svårigheter att hitta nätet just nu. Väljer det förstnämnda.

 

Speltips:

Speltips: Granada under 0,5 mål
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, fredag 25/9
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  bet365tv logo Regler och villkor gäller. unibettv logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.