Speltips, Valencia – Granada 27/4: Klasskillnad på Estadio de Mestalla

Spelbloggare Publicerat: 27 april 2015
valencia granada 27/4
Foto: Bildbyrån

Ett av Primera Divisións bästa hemmalag, Valencia, står mot ett skadeskjutet Granada, som är sämst på bortaplan, och då ska det bara vara klasskillnad. Proppen ur?

Förra året klarade fixade Granada kontraktet i den sista omgången – nu talar det mesta för att man trillar ner ett snäpp i divisionssystemet. Man är nästjumbo, med fyra pinnar upp till säker mark, och har inte vunnit på de sex senaste matcherna. Under denna perioden har man till exempel blivit total överkörda av Real Madrid med 1-9.

Bortaspelet är lagets stora akilleshäl; 1-4-11 är resultatraden – sämst i hela Primera División – och målskillnaden 11-41. Hälften av matcherna har förlorats med minst två mål – som ni förstår ska Granada i normala fall inte ha någonting att sätta emot Valencia på Estadio de Mestalla.

Nu är det inte heller ens ”normala” förutsättningar, då Granada är drabbade av flera tuffa avbräck i bland andra Rubén Pérez, Javi Márquez, Jean-Sylvain Babin, Jeison Murillo och eventuellt Youssef El Arabi. Defensiven är med andra ord totalt söndertrasslad.

Ett av de bästa lagen på hemmaplan

Valencia spelar främst för att behålla sin fjärdeplats, vilken innebär kval till CL, men kan också hota Atlético Madrid ovan vid en trea här. Då skulle avståndet mellan lagen minska till fyra pinnar med fem matcher kvar av serien. Inte alls omöjligt att hämta in – men som nämnt, till en början ska i alla fall Sevilla och Villarreal hållas på rätt sida.

Man förlorade senast med 0-2 borta mot Barcelona, men det är ingenting att skämmas över alls. I rådande form verkar katalanerna mer eller mindre omöjliga att besegra. Innan dess hade Valencia tio matcher i följd utan förlust. Nio av de 11 senaste hemmamatcherna har vunnits, övriga två slutat oavgjort. Resultatraden över hela spelåret är 13-2-1 och målskillnaden +28.

Förutom skadade Pablo Piatti är laget utan några nämnvärda avbräck och när ett tokuselt, framförallt på bortaplan och skadeskjutet Granada kommer på besök ska man vinna det här med minst ett par bollar.

Valencia -1,5 mål finns till 2,03x hos Ladbrokes och det synas med en större summa. Räknar med att oddset kommer sjunka drastiskt närmare avspark.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Valencia 1,36 ladbrokes logo 1 000 kr
Oavgjort 5,50 mybet logo 1 000 kr
Granada 11,00 titanbet logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,10 mybet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,79 betsafe logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Valencia -1,5 mål AH
Odds: 2,03 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp: Måndag 20:45, 27/4
TV:  cmorefotboll logo unibettv logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson