Speltips Valencia – Levante 13/9: Valencia-derby!

Martin Efvergren Publicerat: 13 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

La Liga-premiär och derby på en och samma gång när Valencia och Levante drabbar samman. Valencia är favoriter på historiska grunder men truppläget och chanserna för Levante ser goda ut. Framförallt tror jag på ett offensivt inriktat ”Derby del Turia”.

  Rygga vårt speltips hos Unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Den nytillträdde tränaren Javi Gracia ser ut att få en ganska otacksam uppgift i fråga om att få Valencia att lyfta. Under sommaren har man sålt ett antal bärande spelare, däribland Ferran Torres till Manchester City, Coquelin och Parejo till Villareal samt Rodrigo till Leeds.

Valencia slutade på niondeplats förra säsongen och med tanke på den kvalitet man har tappat utan att ta in några större nyförvärv så lär den här säsongen bli en tuff utmaning för Gracia.

Nu kastas man direkt in i hetluften då det vankas derby redan i premiären av La Liga. Levante, som är lillebror i den här besläktade relationen, ser nog sin chans att tvåla dit storebror i det här derbyt.

Levante slutade på en tolfteplats, fyra poäng bakom Valencia förra säsongen. Men till skillnad från Valencia har man en minst lika stark trupp till den här säsongen samt en tränare i Paco Lopez som har haft två på sig att sätta sina idéer.

Offensivt balanserade lag

Valencia och Levante möttes faktiskt i en träningsmatch så sent som i slutet av augusti, den matchen slutade 0-0. I de övriga träningsmatcherna som de här lagen har spelat har man gjort väldigt bra resultat.

Valencia har spelat fyra träningsmatcher och vunnit alla förutom den mot Levante. Levante har spelat fem matcher och vunnit alla förutom den mot Valencia.

I tävlingssammanhang spelades det senaste Valencia-derbyt i juni då det slutade 1-1 på Mestalla. Det första mötet under förra säsongen vann Valencia med 4-2.

Historiskt sett är det fördel Valencia i dessa derbyn. Hemma på Mestalla har man inte förlorat mot Levante på de 13 senaste matcherna. Enligt oddssättarna är man fortsatt favoriter att vinna den här matchen men de tunga spelartappen har definitivt jämnat ut förutsättningarna.

Båda de här lagen var relativt offensivt balanserade förra säsongen och mycket talar för att det här kan bli en fartfylld och ganska målrik match. Levante och Valencia var de sjunde och åttonde mest målrika lagen i La Liga förra säsongen med ett snitt på 2.63 respektive 2.61 mål per match.

Att förutspå en vinnare i det här derbyt är inte det enklaste men en hel pekar mot att vi kommer få se två framåtlutade lag. Båda tränarna vill spela en offensiv fotboll och inget av lagen lär vara speciellt nöjda med ett kryss. Spelet blir således att det kommer bli över 2.5 mål i detta Derby del Turia.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 100% bonus upp till 100kr!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål totalt
Odds: 1.83
Bolag: Unibet
Spelstopp: 21:00, söndag 13 september 2020
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: