Speltips, Valencia – Lyon 9/12: Gary Neville gör sin första match

Simon Pålsson Publicerat: 9 december 2015

En sen kvittering mot Barcelona senast och nu Gary Nevilles första match vid sidan om planen gör att det plötsligt ser lovande ut för Valencia. Har Lyon någonting att sätta emot?

Inledningen på den här säsongen har inte varit vad de styrande inom Valencia hade hoppats på. Laget har tappat mark både i gruppspelet av Champions League, men allra främst hemma i ligaspelet där de halkat längre och längre ner i tabellen.

Lösningen blev att anställa en ny manager, nämligen Gary Neville. Den före detta engelska landslagsbacken hoppar därmed på sitt första riktiga tränaruppdrag och trots att den gamla högerbacken bara haft ett par träningar med sin nya klubb kan vi redan nu tänka oss vad han vill åstadkomma med laget.

Gary Neville är skolad i klassisk engelsk stil och bygger troligen gärna sitt lag bakifrån, där ledorden är organisation och attityd. Han la själv aldrig några fingrar emellan och det är förmodligen precis vad han kommer kräva att hans spelare inte heller ska göra. Det är inte ovanligt att ett tränarbyte ofta får en omedelbar effekt, där laget och spelarna imponerar under de första matcherna. Det kan säkert bottna i att de gärna visar framfötterna för sin nya tränare, bland annat.

Valencia med kniven mot strupen

Inför mötet med Lyon i den avslutande gruppspelsomgången av Champions League är det hemmalaget som har kniven mot strupen. I skrivande stund ligger laget trea i tabellen, men kan ta sig upp på andraplatsen i händelse av en seger, såvida inte Gent hemmaslår suveräna Zenit i sin sista match.

Lyon å sin sida ligger toksist med blott en poäng på fem matcher. Det är med andra ord hemmalaget som har något att spela för och det, tillsammans med Gary Nevilles intåg, lär spegla matchbilden en hel del.

Intressant är också att gästerna är inne i en minst sagt svag period. Laget har fem raka matcher utan seger, varav fyra till och med varit förluster. Dessutom har laget misslyckats med att göra mål i tre av de fem senaste matcherna.

Nu reser man till Valencia för att ta sig an ett väldigt taggat lag i behov av tre poäng. Lyon får också räkna med att möta ett disciplinerat, hungrigt och välorganiserat lag under ledning av sin nya tränare. Det tror vi kommer att märkas. Därför tycker vi att Valencia vinna matchen och hålla nollan till 2,45 gånger pengarna hos TitanBet är ett bra spel.

Speltips:

Speltips:  Valencia vinna och hålla nollan
Odds:  2,45 (Jämför alla odds)
Bolag:  TitanBet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, onsdag 9/12
TV:    viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Valencia  1,46 nordicbet logo
Oavgjort  4,80 unibet logo
Lyon  8,50 unibet logo
Över 2,5 mål  1,77 redbet logo
Under 2,5 mål  2,15 expekt logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: