Speltips, Valencia – Monaco 19/8: Målpartaj att vänta?

Spelbloggare Publicerat: 19 augusti 2015

Valencia är ur form, inte i matchtempo och när de ska föra matchbilden mot ett formstarkt Monaco kan det betyda att en målfest lurar runt hörnet.

Den spanska seriefotbollen har ännu inte startat och av vänskapsmatcherna att tyda är formen – katastrofal. Valencia vann de två första matcherna, men nu förlorat fem i följd, varav två efter straffsparkar. Motståndet har varit av blandad kvalité, men det är alltjämt en illavarslande streak man är i.

På pappret är dock Valencia oerhört starka och kanske vänder det totalt nu när tävlingsmatcherna kommer. Det blir svårt att utmana om serietiteln, men kampen om tredjeplatsen ska man inte räknas bort från. Förra året skiljde en pinne och en plats upp till Atletico Madrid som var placerade där.

Tror inte lika väl om Monaco, men visst har man sett bra ut de senaste veckorna. Resultaten i vänskapsmatcherna var okej, oerhört blandade – men därefter har man presterat genomgående väl. Från CL-kvalets tredje runda avancerade man vidare med sammanlagt 7-1 mot Young Boys, seriepremiären mot Nice vanns med 2-1 och nu senast fick man oavgjort (0-0) mot Lille.

Förstekeepern out

I min bok luktar det här målrikt. Framför oss har vi flera faktorer som talat för det; Valencia är vanligtvis en maskin hemma på Estadio de Mestalla, där man alltid trycker upp positionerna och spelar underhållande fotboll. Nu är dock formen usel och man känns som en bräcklig favorit mot ett kontringsskickligt Monaco.

Monaco har blivit kända för sina defensiva kvalitéer; det var de som tog laget så pass långt i Europa och tredjeplatsen i ligan förra året. Nu förlorades dock en hel del nyckelspelare inför säsongen och man har hittills sett annorlunda ut; verkar vara mer benägna att bjuda upp till dans. 0-0-matchen mot ett defensivt utstarkt Lille nu senast var den första som klivit under 2,5 mål på fyra matcher.

Nu är dessutom Valencia utan sin förstakeeper Diego Alves och det får såklart värden att kännas än mer instabila inför matchen. Monaco lider också av defensiva avbräck; mittbacken Abdennour samt vänsterbacken Kurzawu är out.

Så, en värd som ännu inte hittat formen och kommer vilja dra upp tempot i matchen, omställningsstarka gäster och defensiva avbräck för båda lagen – det luktar, som nämnt, mål på Estadio de Mestalla. Över 2,5 mål spelas till 2,30x hos Expekt.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2,30 (Jämför alla odds)
Bolag: Expekt (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 19/8
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Valencia 1,83 williamhill logo
Oavgjort 3,60 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Monaco 5,00 betway logo
Över 2,5 mål 2,30 expekt logo
Under 2,5 mål 1,68 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: