Speltips, Vancouver Canucks – Minnesota Wild 16/2: Två formsvaga gäng

Simon Pålsson Publicerat: 15 februari 2016

Två formsvaga lag drabbar samman i Vancouver under natten till tisdagen svensk tid. Hemmalaget får då besök av Minnesota Wild, som inte vunnit på tre veckor.

De senaste veckornas resultatrad är dyster läsning för Vancouver Canucks, men kanske allra främst för Minnesota Wild. Laget är inne i en oerhört svag period för tillfället och har i skrivande stund åtta raka förluster. Till följd av detta har också Mike Yeo fått lämna uppdraget som lagets huvudcoach. Än är ingen ersättare utsedd.

Den senaste tvåpoängaren för Minnesota Wild kom den 22 januari, när laget gästade Los Angeles Kings. Med den skrala poängskörden i bakhuvudet är det inte förvånande läsning när vi kan konstatera att Minnesota Wild nu rasat till plats nummer 22 i den totala tabellen. Snacka om dystert för ett lag som länge såg ut att kunna bli en rejäl uppstickare den här säsongen.

Laget har, trots sina många förluster, en förmåga att ofta vara bra med i matcherna och det är sällan vi får se stora förluster. Om vi ska leta nån form av ljus i mörkret kanske det är just det? Klart är i alla fall att Minnesota Wild är klart bättre än vad de åtta raka poängtappen visar.

Vancouver Canucks har jagat ikapp

Minnesota Wilds risiga form har gjort att flera lag ätit sig ikapp och förbi i tabellen. Trots att Vancouver Canucks inte heller haft någon vidare form på sistone har laget jagat ikapp i tabellen och har nu lika många poäng som dagens motståndare.

Då ska sägas att laget bara har två segrar sedan den 22 januari när Minnesota Wild vann senast, men det är hur som helst klart bättre. På det hela taget är det dock två formsvaga gäng som drabbar samman här och känslan är att motståndet för dagen kan passa båda lagen oerhört väl. Här finns det en gyllene chans att plocka den där viktiga tvåpoängaren.

Jay Beagle och Brooks Orpik missar matchen för hemmalaget, medan gästerna får klara sig utan Jonas Brodin och Jared Spurgeon. Inga supertunga avbräck i något av lägren alltså.

Spelbolagen verkar tro på en mycket avslagen och målsnål historia, men vi är inte lika säkra på det. Minnesota Wild spelar ofta målrika matcher och hemmalaget har potentialen att göra det då och då. I den här matchen, när de tvingas fram för att ta de där viktiga två poängen, tror vi på en öppen matchbild och därigenom många målchanser. Över 4,5 mål i matchen (ordinarie tid) ger 1,78 gånger pengarna hos Bwin. Det känns på tok för högt. Den lite mer vågade kan spela över 5,5 mål till smått galna 2,60 hos bet365. Vi väljer dock att vara lite mer på den säkra sidan.

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål i matchen (ordinarie tid)
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp:  04:00, tisdag 16/2
TV:    viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Vancouver Canucks  2,90 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort  3,90 williamhill logo
Minnesota Wild  2,36 redbet logo
Över 5,5 mål  2,60 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 5,5 mål  1,50 betway logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: