Speltips, Vancouver – Colorado 27/3: Forsätter powerplayet leverera?

Emil Jakobsson Publicerat: 26 mars 2015

Vancouver Canucks - Colorado speltips 27 mars 2015Vancouver Canucks har tre raka segrar och ligger på en slutspelsplats men de jagas av flera hungriga lag som ligger precis utanför, Colorado är däremot inte ett av de lagen. I natt möts två lag som är på två väldigt olika ställen.

Visst, det är 178 mil fågelvägen mellan Vancouver och Denver, men vi syftar främst på att lagen har olika förutsättning och att matcherna betyder otroligt mycket mer för Vancouver just nu. Inför nattens matcher ligger de sexa i väst men från plats fem till nio skiljer det bara fem poäng och nu när det återstår under tio matcher att spela kan varje poäng visa sig bli helt avgörande om man når slutspelet eller inte.

Vancouver spelar samtidigt otroligt bra ishockey just nu och är ett av ligans formstarkaste lag med tre raka segrar och sju segrar på de nio senaste matcherna. Deras svenska målvaktsduo med Eddie Läck och Jacob Markström har bara släppt in fyra mål på de tre senaste matcherna samtidigt som de andra i laget gjort tolv mål framåt.

Nu senast vann de med 5-2 hemma mot Winnipeg och lagets powerplay är en av nycklarna till framgången just nu. Trots att de bara fått sex power play under de tre senaste matcherna har de hittat nätet tre gånger. Vancouver har även ligans näst bästa box play och special teams lär bli en nyckel mot Colorado.

Femte bortamatchen på åtta dagar

Gästande Colorado spelade en match så sent som natten mot torsdag och har med andra ord inte fått någon vila utan har en match i benen. De förlorade med 4-3 mot otroligt svaga Edmonton och matchen mot Vancouver blir deras femte raka bortamatch inom åtta dagar.

De kommer till Vancouver med tre raka förluster och förmodligen med betydligt mindre motivation än hemmalaget. Colorado kan nämligen glömma slutspelet då de ligger för långt efter de andra lagen. De ska mest spela av säsongen och även om de givetvis aldrig viker ner sig medvetet brukar det märkas om det saknas några procent vilja.

Deras form var annars ganska god innan den här långa roadtripen och frågan är om det täta matchandet på bortaplan tar extra mycket på krafterna när de saknar den rätta motivationen?

Vancouver vann dessutom senaste mötet mot Colroado med hela 5-2 trots bortaplan och kanadensarna har vunnit hela 12 av de 16 senaste matcherna mellan lagen under perioden 2011-2015.

Klass, motivation, form och historia. Det mesta talar för Vancouver och Colorados fina form här innan roadtripen gör att vi får hela 1,95 för ettan hos Nordicbet vilket kan jämföras med 1,8 hos flera andra bolag som till exempel Ladbrokes.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Vancouver 1,95 nordicbet logo 1 000 kr
Oavgjort 4,2 ladbrokes logo 1 000 kr
Colorado 3,6 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 5,0 mål 2,25 betway logo 500 kr
Över 5,0 mål 1,71 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Rak etta, Vancouver
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Natten mot fredag kl 03:05
TV:  viasathockey logoviaplay logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Thomas Mäkitalo