Speltips, Vanni – Ward 30/6: Pallar britten trycket i Wimbledon?

Simon Pålsson Publicerat: 29 juni 2015

Äntligen dags för tennis i anrika Wimbledon och Spelbloggare hakar på från början. Vi undrar om James Ward verkligen pallar trycket hemma på de brittiska öarna?

En tre veckor lång grässäsong ska nu krönas med det alla har väntat på – Grand Slam-turneringen Wimbledon. Precis som vi nämnt så många gånger tidigare är Wimbledon den turnering som sticker ut allra mest i många tennisälskares ögon och det finns flertalet anledningar till det. Den främsta är förmodligen att turneringen spelas på samma sätt som den alltid gjort och britterna håller fortsättningsvis hårt i sina traditioner.

En olycklig tradition som gäckat britterna länge är att de egna tennisspelarna underpresterat i Wimbledon och aldrig kunnat hota i längden. När Andy Murray får två år sedan tog hem hela turneringen var det den första manliga tennisspelaren från de brittiska öarna på 76 år att vinna Wimbledon. Frågan är om han bröt förbannelsen där och då?

Precis som vanligt deltar det ett par brittiska spelare även den här gången, men det är bara Andy Murray som kommer att vara med när det drar ihop sig. En britt som förmodligen inte kommer ta sig lika långt, men som ändå kommer att ha ett enormt stöd, är James Ward. 28-åringen är en relativt medioker och ojämn tennisspelare som sedan han blev proffs 2006 inte orkat sig upp i en bättre ranking än 101.

På sistone har han dock spelat en hel del ATP-turneringar, mycket tack vare att det är grässäsong och att många turneringar då går i Storbritannien. Där har han imponerat bitvis, men tyvärr klappat igenom ett par gånger. De bästa och värsta exemplen på det är matcherna mot Milos Raonic och Tim Smyzcek – två duktiga spelare där den förstnämnda till och med tillhör den absoluta världseliten – i vilka James Ward vann första set, men sen blev totalt utklassad och förlorade matchen.

Luca Vanni har en nivå som James Ward saknar

James Ward har trots allt haft tur vid lottningen då han i första omgången möter italienaren Luca Vanni, som till vissa delar är lik honom. Det är också en spelare som harvat omkring runt 100-strecket på rankingen och mestadels spelat på Challenger-touren.

Det finns dock en klar skillnad mellan spelarna och det är förmågan att stå emot. Luca Vanni är i min bok klart starkare mot lite bättre motstånd och det kan han tacka sitt servande för. Den 198 cm långa italienaren har en fin räckvidd och en fin serve, något som gör honom jobbig att möta även för bättre spelare.

James Ward börjar ofta matcher bra och har inte sällan fina perioder oavsett motstånd, men alldeles för ofta räcker han inte helt enkelt inte till i längden. Det är en ojämn spelare som därigenom blir svår att lita på.

Ja, som ni hör lutar vi lite åt Luca Vanni i den här matchen. Vi kan hur som helst konstatera att båda spelarna har fått en gyllene chans att ta sig den andra omgången i Wimbledon, med allt vad det innebär. Vi tror att Luca Vannis tyngd i spelet blir tuff för James Ward, som visat upp problem med att hålla sina servegame i motvind. Spelbolagen håller britten som den klara favoriten, vilket förmodligen bottnar i att han spelar på hemmaplan och att han gjort tämligen fina resultat på gräs i år i form av de matcher jag tidigare nämnt.

Vi tror dock att italienaren kommer att bjuda upp till match och ta minst två set. Därför spelar vi Luca Vanni +3,5 game till 1,87 hos ComeOn. Den raka italienska segern ger 2,40 – men vi vill inte underskatta stödet som hemmapubliken kan ge. Det såg vi inte minst 2013 när Andy Murray gick hela vägen – publiken kan vara vild.

Nu börjar Wimbledon. Då bör du registrera dig hos ComeOn! Nu när Wimbledon drar igång är det lämpligt att registrera dig hos ett spelbolag som satsar på tennis. Klicka här och få en bonus på hela 3 000 kr hos tennisstarka ComeOn!

Speltips:

Speltips:  Luca Vanni +3,5 game
Odds:  1,87 (Jämför alla odds)
Bolag:  ComeOn (3 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 12:00, måndag 29/6
TV / Stream:    cmoretennis logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Luca Vanni  2,40 comeon logo
0-3  3,95 unibet logo
James Ward  1,66 unibet logo
Över 39 game  1,80 comeon logo
Under 39 game  1,95 comeon logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: