Speltips Varberg – Öster 28/2: Försvarsstarka lag

Martin Efvergren Publicerat: 28 februari 2022

Allsvenska Varbergs BoIS är favoriter när man tar emot Östers IF i Svenska Cupen. Matchen spelas måndagen den 28 februari 2022 med avspark kl 19:00.

Varberg – Öster

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Varbergs BoIS överlevde även den svåra andra säsongen i Allsvenskan då man slutade på en tionde plats förra säsongen. Det är en imponerande prestation av en så liten klubb men så liten ekonomi att ta sig till den högsta nivån och kanske än mer imponerande att man klarat att hänga kvar där.

Hursomhelst fortsätter Joakim Persson att bygga vidare med samma metoder och värvningsfilosofi. Man imponerade dock inte när man förra helgen lyckades vinna med 1-0 borta mot Sollentuna i premiären av Svenska Cupen. I stora delar var det Division 1-laget Sollentuna som styrde matchbilden.

Det är ändå en styrka att kunna vinna och det är det som är Varbergs styrka snarare än att det ska se snyggt ut eller att bollinnehav ska ägas. Om vi inkluderar de tre träningsmatcherna som Varberg spelat har man bara släppt in ett mål totalt på årets fyra spelade matcher.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kr freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tät batalj

Östers IF svarade för en stark höst i Superttan förra säsongen och slutade på en femte plats. Till den här säsongen bygga man nytt, med ny sportchef och tränare och en idé om en lite annorlunda fotboll än den som Dennis Velic har stått för.

Ny huvudtränare är den, i Sverige allmänt okände, serben Srdjan Tufegdzic. Han kommer senast från den isländska fotbollen och det ska bli intressant att se vad han kan åstadkomma med detta Öster.

Öster var väldigt solida bakåt förra säsongen och tanken är nu att offensiven ska utvecklas. Det har dock inte gett något vidare utslag under försäsongen där man hade spelat två mållösa matcher mot Trelleborg och Kalmar inför borta mot Norrköping i Svenska Cupen förra helgen.

Det började då illa för Öster som släppte in mål efter bara ett par minuter. Men därefter höll man tätt och gjorde det svårt för Norrköping och på tilläggstid kunde nyförvärvet Ahmed Bonnah kvittera till 1-1.

Öster har med andra ord ett bra resultat i ryggen och kommer säkerligen kunna ge även Varberg en match här. Hemmalaget gäller emellertid som favoriter hos spelbolagen där en rak etta ger omkring 1.85 gånger insatsen.

Öster släppte in minst antal mål (26) av alla i Superettan förra säsongen. De var också det målsnålaste laget i serien med ett snitt under 2 gjorda/insläppta mål per match. Så här långt har man en målskillnad på 1-1 efter tre matcher.

Jag räknar med att det här kommer att bli en jämn batalj och finner anledning att tro att det också kommer bli ganska målsnålt. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.95 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kr freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.95
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, måndag 28 februari 2022
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: