Speltips, Varese – Catania 2/4: Skrällspel från Serie B

Spelbloggare Publicerat: 1 april 2015

varese catania 2/4Europeiska toppfotbollen har fortfarande uppehåll, och vi fortsätter gräva neråt i divisionerna. I italienska Serie B har ett intressant spelobjekt hittats – en rejäl oddsskräll – mellan Varese och Catania på Stadio Franco Ossola.

Det handlar om bottenstriden. Varese är tabelljumbo, Catania två platser över och båda således under ytan, håller på att trilla ner till andradivisionen. En mindre chock att de förstnämnda, med sina ekonomiska problem, är med i bottenstriden, desto större att Catania är det. De trillade, med minsta möjliga marginal, ut ur Serie A förra året och hoppades på en snabb återresa upp.

Varese hämtade in deras första pinne på fem matcher borta mot Modena senast, vilket var ett fall i rätt riktning. Man har inte vunnit på nio matcher och måste börja prestera för att ha en chans att överleva – detta är en ödesmatch deluxe. Till kvalområdet skiljer åtta pinnar och bara nio matcher återstår av serien.

Catania fick också ett trendbrott senast och vann sin första match sedan slutet av januari och en period på åtta matcher. Tabellsexan Avellino besegrades med 1-0 hemma på Stadio Angelo Massimino. Emanuele Calaió blev matchhjälte med sitt straffmål strax innan halvtid.

Galen oddsrörelse

Oddsrörelsen inför matchen har varit enorm. Den raka tvåan ställdes ut på runt 2,30, men är nu nere och cirkulerar mellan 1,65-1,70x. Omöjliga att säga varför; som jag förstått det har ingenting oväntat hänt på skadefronten och oavsett vilken ny fakta spelbolagen sitter på, är det en galet drastisk åtgärd.

Catania är ensamma att ha en nolla i vinstkolumnen på bortaplan i serien med 0-5-11 och en målskillnad på 10-27. Varese är helt okej på hemmaplan och har vunnit sex matcher, spelat fem oavgjorda och förlorat fem.

Känns som det här är den absolut sista möjligheten för värden att eventuellt rädda sitt kontrakt och de har säkert fått nytt självförtroende efter det fina krysset borta mot Modena. Catania ska inte vara mer än knappa favoriter och att vi får makalösa 5,75x för den raka ettan är helt absurt. Fint värde och jag kliver in med en medelsumma på den.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Varese 5,75 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 3,60 comeon logo 3 000 kr
Catania 1,70 betway logo 500 kr
Under 2,5 mål 1,67 titanbet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,30 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Varese vinner, rak etta
Odds: 5,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Torsdag 20:45, 2/4
TV:  Visas tyvärr inte på svensk TV. (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson