Speltips, Vasek Pospisil – Tomas Berdych 24/5: En viss felvärdering

Simon Pålsson Publicerat: 23 maj 2016

Seedad som nummer 7 i turneringen kliver Tomas Berdych in i den första omgången som en liten outsider. Där stöter tjecken på den intressanta kanadensaren Vasek Pospisil, en spelare som mycket väl kan streta emot.

Då står vi äntligen inför en av årets roligaste tvåveckorsperioder, när Franska Öppna drar igång i Paris. Turneringen, som också går under namnet Roland Garros, kommer handla om huruvida Novak Djokovic gör sin samling av Grand Slam-titlar komplett eller inte.

En spelare som får svårt att hänga med hela vägen, men som alltid är en liten outsider, är tjecken Tomas Berdych. I sina bästa stunder håller 30-åringen väldigt hög klass. I skrivande stund är han också rankad som nummer 8 i världen och seedad som nummer 7 i den här turneringen.

Det ska sägas att grus inte är tjeckens favoritunderlag. Visst, han har ofta varit framgångsrik på grus, men det är allmänt känt att han spelar fler turneringar och därigenom fler matcher på hårdare underlag. Det är något som passar honom och hans hårda servar bättre.

Vasek Pospisil kan streta emot

I den första omgången av Roland Garros får Tomas Berdych ta sig an kanadensaren Vasek Pospisil, en spelare som fyller 26 år om någon månad. Faktum är att det är en spelare som är lite lik Tomas Berdych i spelstil. Han spelar också väldigt få matcher på grus och har faktiskt inte vunnit en enda grusmatch sedan 2013.

25-åringen är rankad 46 i världen och kommer troligen avancera något på rankingen vad det lider, men lär aldrig bli en riktig toppspelare. Med det sagt gör han ofta fina insatser och har en vana att blixtra till i enstaka matcher. Han har för övrigt två raka vinster mot Tomas Berdych.

Med det här i åtanke, samt det faktum att det faktiskt bara är den första omgången än så länge, tror vi att Vasek Pospisil kan streta emot bra mot Tomas Berdych. Det blir åtminstone ingen slakt. 3-0 till tjecken är inte alls omöjligt, men minst ett set blir långt. Därför spelar vi över 30,5 game till 1,95 gånger pengarna hos Bwin.

Speltips:

Speltips:  Över 30,5 game
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 11:00, tisdag 24/5
TV:    eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: