Speltips, Västerås – Rögle 23/3: Nyckelmatch väntar

Emil Jakobsson Publicerat: 23 mars 2015
Västerås - Rögle 23 mars 2015 speltips
Foto: Bildbyrån

Rögle har imponerat och vunnit två raka matcher mot Västerås i direktkvalet till SHL. Om de lyckas vinna på bortaplan under måndagen har de 3-0 i matcher och två hemmamatcher kvar, ett läge som hade varit mer eller mindre omöjligt för Västerås att vända.

Västerås verkar än en gång snubbla på målsnöret. De vann Hockeyallsvenskan men förlorade sedan finalserien mot skrällgänget Karlskrona och nu när de har fått en andrachans i direktkvalet mot Rögle ser de ut att än en gång spela som sämst när det gäller som mest.

De förlorade match ett på hemmaplan mot Rögle med 4-3 och nu senast föll de med samma siffror men på bortaplan. Det verkar som att nederlaget mot Karlskrona hänger över spelarna som inte riktigt får det att stämma. Men efter en tung start nu senast stod i alla fall Västerås för en stark avslutning när de gjorde tre mål i sista perioden och pressade på för en kvittering.

– Hade vi spelat som i sista perioden i tidigare matcher så hade vi redan varit i SHL. Men de två första perioderna var verkligen inte bra. Vi gav dem några mål och tvingades jaga och så har det varit i fem, sex matcher på slutet, sa Västerås Brock Montpetit till Aftonbladet efter förlusten nu senast.

När Aftonbladet frågade Montpetit om lagets form var han minst sagt tydlig.

– Den stinker. Man kan se det i omklädningsrummet: alla blir mer och mer nere, men också mer och mer arga. Den känslan vi har nu borde vi haft redan efter den första förlusten mot Karlskrona. Nu måste vi upp. Inget skämtande, inget skrattande, vi måste spela hockey.

”Ute på hal is med det höga oddset”

Västerås är favoriter här men deras spel har samtidigt inte fungerat och de som hade grundseriens bästa försvar har nu släppt in åtta mål på två matcher. Därför är 2,2 för lågt för ettan enligt oss men samtidigt lär de vara väldigt hungriga här inför sin hemmapublik.

Under grundserien var det väldigt jämnt mellan lagen. En match gick till förlängning och de övriga tre gick hela vägen till straffläggning och lagen lyckades vinna två var. En på hemmaplan och en på bortaplan.

Vi ser ett otroligt starkt värde i oavgjort efter tre perioder som betalar hela 4,3 hos ComeOn. Förutom alla oavgjorda under grundserien har de två matcherna i direktkvalet vunnits med uddamålet och det har inte varit långt bort med en förlängning i någon av matcherna.

Flera andra bolag är nere runt 3,65-3,7 och som bäst får vi 3,9 hos någon annan bookie just nu. Ett tydligt kvitto på att ComeOn är ute på hal is här med det höga oddset.

Testa ett gratisspel: Sätt in 500 kronor hos Betway och få ett gratisspel värt 500 kronor. Lås upp ditt gratisspel här. 

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Västerås 2,2 titanbet logo 1 000 kr
Oavgjort 4,3 comeon logo 1 000 kr
Rögle 3,2 mobilbet logo 100 kr utan insättning
Under 4,5 mål 2,18 betsafe logo 1 000 kr
Över 4,5 mål 1,67 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Oavgjort efter tre perioder
Odds: 4,3  (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn (3 000 kr bonus)
Spelstopp: Måndag 23/3 kl 19:00
TV:  viasathockey logoviaplay logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Thomas Mäkitalo