Speltips, Växjö – Brynäs 23/1: Seriens sämsta bortalag försöker igen

Emil Jakobsson Publicerat: 23 januari 2015

Växjö - Brynäs 23 januari 2015
Brynäs sparkade sina tränare och hoppas på en nytändning under Tomas Berglund. Frågan är om

Brynäs är verkligen ett lag med två sidor. Hemma i Gavlerinken har de vunnit 13 av 20 matcher och deras 39 poäng på hemmaplan gör dem till SHL:s tredje bästa hemmalag. Men bortaplan är de SHL:s överlägset sämsta lag med nio ynka inspelade poäng på 20 matcher, de snittar med andra ord bara 0,45 poäng per bortamatch. På deras 13 senaste bortamatcher har de bara en seger och det var mot jumbon Modo.

Nu senat torskade dem med hela 2-7 trots hemmaplan mot Skellefteå, ett resultat som gjorde att tränarna fick sparken. Nu har Tomas ”Bulan” Berglund fått uppdraget att försöka rädda säsongen och under fredagen är det dags för hans första match som huvudtränare i SHL. Han har bland annat tidigare varit assisterande tränare bakom Jonas Rönnqvist i Luleå.

Vunnit två senaste mot Brynäs med totalt 9-2

Växjö är SHL:s femte bästa hemmalag och de har tre raka segrar hemma i Vida Arena. Nu senast förlorade dem borta mot Luleå med 3-1 men gjorde i grunden en helt okej bortamatch även om målen uteblev.

De har även storkrossen av HV71 i derbyt (2-7) från förra veckan i färskt minne, de lär med andra ord ha gott självförtroende inför matchen mot Brynäs.

Växjö trivs dessutom strålande mot just Brynäs, de har vunnit säsongens tre första matcher och totalt har de nu fem raka segrar mot Brynäs. Senaste matchen i Vida Arena vann hemmalaget med 5-2 och dessutom vann Växjö senaste mötet mot Brynäs trots bortaplan med 4-0.

Vi tror inte heller att tränarbytet i Brynäs får den önskade effekten. Kanske sett över 10 omgångar men knappats direkt i första matchen när tränarna knappt har koll på deras egna spelare.

ComeOn erbjuder trots allt detta 1,69 för den raka ettan. Vi kan verkligen inte avstå att kliva in på favoriten här och spelar ettan.

Bonusspel, pengarna tillbaka vid förlust: Nya kunder hos Ladbrokes får ett bonusspel värt 1 000 kr.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Växjö 1,69 comeon logo 3 000 kr
Oavgjort 4,55 mobilbet logo 100 kr utan insättning
Brynäs 4,55 nordicbet logo 1 000 kr
Under 4,5 mål 2,2 ladbrokes logo 1 000 kr
Över 4,5 mål 1,75 bwin logo 250 kr

 

Speltips:

Speltips: Växjö
Odds: 1,69 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn! (3 000 kr bonus)
Spelstopp: Fredag 23/1 kl 19:00
TV:  cmoresport logocmorelivetre logotv4sport logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Thomas Mäkitalo