Speltips, Växjö – Djurgården 16/2: Läge för bortaseger?

Emil Jakobsson Publicerat: 15 februari 2016

SHL är tillbaka efter uppehållet och vi har tio omgångar kvar innan grundserien är över. Ikväll tar Växjö emot Djurgården i en riktig sexpoängsmatch.

Det skiljer bara tre poäng mellan sjuan Djurgården och åttan Växjö och båda har siktet inställt på sjätteplatsen som betyder att man slipper Play in utan går direkt till kvartsfinalerna. Djurgården går faktiskt förbi sexan Brynäs i tabellen om man vinner ikväll och Brynäs samtidigt förlorar mot HV71.

Alltid svårt att prata om lags formkurvor när det återvänder efter uppehåll. Men vi kan konstatera att Djurgården avslutade starkt innan uppehållet med tre raka segrar och fyra segrar på de fem senaste. På bortaplan har Djurgården vunnit fyra av deras sju senaste.

Ingen seger mot Djurgården trots fem försök

Växjö vann med 3-2 hemma mot Färjestad innan uppehållet men hade innan det förlorat fyra av de fem senaste matcherna.

De har även haft problem med just Djurgården den här säsongen. Djurgården har vunnit samtliga tre möten i SHL och dessutom slog Djurgården ut Växjö ur CHL-slutspelet. De två tidigare matcherna mellan lagen i Växjö har slutat 3-3 (CHL) samt 2-4 (SHL). På fem försök den här säsongen har Växjö med andra ord ingen seger mot Djurgården.

En intressant detalj är att Djurgården gjort hela 19 mål på de fem matcherna mot Växjö, ett snitt på hela 3,8 mål per match.

”Ett givet spel för oss”

Faktorer som Djurgårdens fina form inför uppehållet (vunnit fyra av fem senaste) i kontrast till Växjös betydligt svagare form (förlorat fyra av sex senaste) och att Växjö inte vunnit en enda av fem möjliga mot Djurgården den här säsongen blir avgörande för vårt spel ikväll.

Trots alla dessa omständigheter får vi hela 2,4 för Djurgården inklusive eventuell övertid/förlängning vilket gör det till ett givet spel för oss trots bortaplan.

Det är Betway som erbjuder det högsta oddset på Djurgården inkl OT/SO och saknar ni konto får ni 1 000 kr bonus här.

Speltips:

Speltips: Djurgården moneyline (inklusive övertid/straffar)
Odds: 2,4 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Kl 19:00, tisdag 16/2
TV:  cmoresport logo  (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Växjö 1,95 titanbet logo
Oavgjort 4,7 betrally logo
Djurgården 3,3 nordicbet logo
Över 4,5 mål 1,57 unibet logo
Under 4,5 mål 2,7 betsafe logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: