Speltips, Växjö – Frölunda 1/10: Statistiken som Frölunda dominerar

Emil Jakobsson Publicerat: 1 oktober 2015

Försäsong är försäsong men när Växjö tog emot Frölunda för tre veckor sedan blev det en förnedrande 0-7-förlust. Nu hoppas Växjö att segern nu senast mot Malmö blir vändpunkten på deras svaga säsongsinledning och att en ny trepoängare plockas hemma mot Frölunda. 

De regerande mästarna Växjö Lakers tappade otroligt många tongivande spelare från sitt guldlag inför säsongen och har inte ersatt dem fullt ut. Men även om jag inför säsongen trodde de skulle vara ett sämre lag än i våras trodde jag inte det skulle gå så här trögt.

De förlorade de tre inledande matcherna och förlorade även första slutspelsmötet i CHL mot Djurgården innan den första segern kom nu i lördags när de slog Malmö med 4-3 på hemmaplan. Inte minst lagets defensiv har strulat. De har släppt in 18 mål på deras fem senast tävlingsmatcher (fyra SHL samt en CHL) vilket ger ett snitt på 3,6 baklängesmål per match. Det kan jämföras med deras snitt från förra säsongen på 2,18 under grundserien samt 1,83 under slutspelet.

Seriens enda obesegrade lag

Gästande Frölunda har fått en väldigt fin start på säsongen. De toppar SHL och är seriens enda obesegrade lag efter fyra raka segrar. Däremot förlorade de mot tyska Ingolstadt i CHL-slutspelet i tisdags med 4-2 på bortaplan. Men hemma i SHL har de som sagt vunnit båda sina bortamatcher, först 4-2 mot Luleå och sedan 5-4 efter straffar mot Malmö.

Under perioden 2012-2014 vann Frölunda åtta av de tio sista matcherna mot Växjö men sedan under 2015 när Växjö började trampa igång vann smålänningarna de två avslutande grundseriematcherna och slog sedan ut Frölunda i semifinalen efter 4-2 i matcher. Men det är som sagt ganska stor skillnad på dagens Växjö och det som vann SM-guldet i våras.

En otroligt intressant detalj är att Frölunda totalt dominerar SHL om man ser till corsi som betyder att man räknar ut skott på mål, utanför målet samt täckta skott. Det gör att man får en bra bild vilka som styr matcherna och allt över 50% är bra. Som ni kan se här nedanför har Frölunda överlägset bäst corsi med hela 66,07%. Även om man tittar på den mer traditionella skott på mål har de flest i SHL, en bra bit före Växjö på tiondeplats i den listan.

Oddset rört sig – i fel riktning

Under onsdagen betalade den raka tvåan som bäst 2,7 och flera bolag låg runt 2,5. Men nu under torsdagen har Nordicbet höjt upp oddset på Frölunda till hela 2,95, långt långt över de 2,44 som till exempel Redbet ställer ut.

Frölunda är obesegrade i SHL den här säsongen, har vunnit båda bortamatcherna, var SHL:s näst bästa bortalag förra säsongen och gästar ett Växjö som förlorat tre av fyra matcher i SHL. Trots allt detta får vi alltså nästan tre gånger pengarna på Frölunda, minst 0,2 för högt enligt mig som tyckte de flesta spelbolagen låg rätt i sin analys igår.

Speltips:

Speltips: Frölunda vinner, rak tvåa
Odds: 2,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Kl 19:00 torsdag 1/10
TV:  cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logotv4sport logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Växjö 2,25 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 4,4 comeon logo
Frölunda 2,95 nordicbet logo
Över 4,5 mål 1,85 ladbrokes logo
Under 4,5 mål 2,16 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: