Speltips, Växjö – Frölunda 8/4: Matchboll nummer två

Spelbloggare Publicerat: 8 april 2015

växjö frölunda 8/4Vi är tillbaka på Vida Arena där Växjö har chansen att sätta spiken i kistan mot Frölunda i SHL-semifinalen. Tar de chansen?

Med kniven mot strupen reducerade Frölunda till 2-3 i matcher mot Växjö på hemmais och således satt vårt speltips, Frölunda ML, till 1,88x. Ska dock nämnas att det var med visst flyt, men ibland är marginalerna på rätt sida.

Missade de två första perioderna, men enligt rapporter ska de ha varit jämna, vilket också resultatet efter dem – 0-0 – indikerade. I den tredje styrde Växjö merparten av perioden med järnhand och hade en rad hundraprocentiga möjligheter, däribland öppna mål, att spräcka nollan – men istället stack Frölunda upp i ett anfall där Mattias Janmark tryckte in 1-0-målet med mindre än fyra minuter av ordinarie matchtid. Marginaler var det, ja.

– En bra slutspelsmatch där det var tätt, jämnt och bra tryck på läktaren. Vi tar med oss en hel del bra saker och mindre bra och försöker vara ännu bättre i match sex, sa Växjös tränare Sam Hallam på presskonferensen efter matchen.

Stor skillnad på hemma- kontra bortais i slutspelet

Nu får Växjö sin andra matchboll och det mesta tycker jag tyder på att det löser detta redan nu. Spelet på hemmaisen i Vida Arena har varit fenomenalt och fyra av fem vunnits i slutspelet. Senaste matchen mot Frölunda i arenan vanns med solklara 4-0.

Hemmafördelen är som bekant alltid lite större i slutspelet och Frölunda har inte bara haft problem på bortais mot Växjö, utan förlorade tre av fyra matcher mot Luleå i kvartsfinalen. Det är ändå rätt klar statistik som talar för hemmalaget.

Frölunda är fortfarande lite skadeskjutet och i min bok är Växjö snäppet vassare och är de som borde stå mot suveräna Skellefteå AIK i finalen. Om man förlorar här, då är det plötsligt fördel FHC i och med att den sjunde matchen spelas Scandinavium där man har ett fint publikstöd och det scenariot vill gärna undvikas.

Att vända en matchserie mot Luleå är en sak, en annan att göra dito mot Växjö. Nej, här tar det slut – och så under ordinarie matchtid. Raka ettan synas till 2,10x och det oddset erbjuds i skrivandets stund av flera olika spelbolag, bland annat William Hill, ComeOn!, och Bet365.

Missa inte den unika bonusen

Redbet erbjuder våra läsare en mycket mer generös bonus än deras egna kunder får. Klicka här och ange sedan bonuskoden SBLOGG när ni öppnar kontot får ni hela 1 200 kronor bonus!

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Växjö 2,10 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 3,85 comeon logo 3 000 kr
Frölunda 3,30 betsson logo 1 000 kr
Under 4,5 mål 1,64 comeon logo 3 000 kr
Över 4,5 mål 2,36 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Växjö vinner under ordinarie tid, rak etta
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Onsdag 18:30, 8/4
TV:  cmorehockey logo tvtolv logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Emil Jakobsson