Speltips, Växjö – Frölunda 31/3: Fortsätter Frölunda leverera på bortaplan?

Emil Jakobsson Publicerat: 31 mars 2015

Växjö - Frölunda semifinal 2 den 31 mars 2015Frölundas Artturi Lehkonen klev fram från ingenstans och gjorde tre mål i semifinal ett mot Växjö. Efter 4-1-segern är med medvind för Göteborgarna och frågan är om de kan fortsätta leverera på bortaplan i semifinal två?

Nu senast spelade vi över 4,5 mål inför semifinal ett och det satt fint. Nu hoppas vi att de vinnande spelen fortsätter i dessa

Frölunda vann visserligen med 4-1 men enligt oss var siffrorna klart i överkant och speglade inte matchen. Växjö vann till exempel skotten i samtliga perioder och inte minst i period två bombade de på riktigt bra och skapade tryck. Lasse Johansson i Frölundas mål räddade 96,66 procent av alla skott och man ska inte heller glömma att 4-1 kom i tom bur så marginalerna var inte riktigt lika stora som resultatet vill påvisa.

Men Frölunda har samtidigt vunnit fyra raka matcher nu och har under grundserien spelat stark ishockey på bortaplan. Precis som vi var inne på i vårt speltips inför förra matchen är det samtidigt stor skillnad på hur Växjö spelar på hemma- respektive bortaplan. Deras bortamatcher under kvartsfinalserien mot Örebro var alla målfester samtidigt som det bara blev totalt två mål under ordinarie matchtid under deras två sista hemmamatcher som de även vann.

”Växjö är guldfavoriter”

Men vi är inne på Växjö här. De känns otroligt tunga, skickliga och som ett bättre slutspelslag än Frölunda. Något även Frölundas tränare Roger Rönnberg var inne på efter matchen nu senast.

– Vi måst höjda vårt spel en nivå om vi ska sno en till match, nu har vi snott en match av Växjö som är guldfavoriter och det är otrolig stort av det här unga laget. Det lag vi möter har åtminstone tre förstakedja och sen har de en fjärdekedja som jag kanske hade kunnat använda som en andrakedja, sa han bland annat på presskonferensen.

– Vi måst höja oss en nivå till om vi ska skaka om Växjö det är jag helt övertygad om, så bra är Växjö, fortsatte han i något som givetvis är ett försök att skjuta över pressen på Växjö men som även delvis är sant.

Frölunda hade lite flyt med ett tidigt mål som de kunde bygga vidare på nu senast och jag tror att de stora siffrorna har drivit upp oddset på ettan inför semifinal två. Hade Frölunda bara vunnit med till exempel 2-1 efter förlängning hade vi inte fått hela 2,3 gånger pengarna för en hemmaseger som vi får nu.

Betway som erbjuder det bästa oddset på ettan ger alla nya kunder ett gratisspel värt 500 kronor, hämta ditt gratisspel här.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Växjö 2,3 betway logo 500 kr
Oavgjort 3,8 mobilbet logo 100 kr utan insättning
Frölunda 3,0 comeon logo 3 000 kr
Under 4,5 mål 1,67 comeon logo 3 000 kr
Över 4,5 mål 2,24 nordicbet logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Rak etta, Växjö
Odds: 2,3 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (500 kr gratisspel)
Spelstopp: Tisdag 31/3 kl 18:30
TV:  tvtolv logocmorehockey logotv4sport logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Thomas Mäkitalo