Speltips, Växjö Lakers – Djurgårdens IF 25/10: Opålitliga lag i formsvacka

Simon Pålsson Publicerat: 24 oktober 2016

Säsongsinledningen har sannerligen inte varit någon dans på rosor för varken Växjö Lakers eller Djurgårdens IF. Tisdagens möte mellan lagen är därmed viktigt i de nedre regionerna av SHL-tabellen.

Formen har låtit vänta på sig för både Växjö Lakers och Djurgårdens IF i inledningen av den här SHL-säsongen. Trots att det finns kvalité i båda de här lagen har vi inte fått se mycket av den varan så här långt.

Värst är det för 08-lagets del. Djurgården har haft förtvivlat svårt i sitt offensiva spel och även fall det har sett aningen bättre ut på sistone har poängskörden varit väldigt skral. Laget kommer till den här matchen med sex raka SHL-förluster i bagaget.

Å andra sidan har det – som sagt – sett lite bättre ut på sistone. Djurgården har tre raka uddamålsförluster med sig, varav en kom efter förlängning mot Färjestad BK. Det finns fortfarande mycket att förbättra, men möjligen är laget på väg att smyga sig ur sin formsvacka.

Växjö Lakers går inte att lita på

Ett annat lag som inte har imponerat i säsongsinledningen är Växjö Lakers, som var regerande mästare så sent som förra säsongen. En vinst på de sju senaste matcherna är verkligen inget imponerande facit, men det som är verkligt alarmerande är ojämnheten i lagets prestationer. I vissa stunder ser det rätt lovande ut, för att i nästa stund eller match se betydligt sämre ut.

Båda de här lagen harvar omkring i botten av tabellen, med med tanke på att det finns en drös gäng som har underpresterat hittar vi trots allt Växjö på den sista playoffplatsen till slutspelet just nu. Det här spelet och den här takten på poängskörden kommer dock inte att hålla i längden.

Vår känsla är att det här faktiskt kan gå lite hur som helst. Spelbolagen målar upp hemmalaget som klara favoriter. Hos Unibet ger den raka ettan inte mer än 1,85 till exempel. Detta öppnar för ett litet skrällspel. Djurgården har goda möjligheter att chocka Växjö här. 2,80 gånger pengarna för draw no bet på bortalaget spelas därför hos Unibet (1 000 kronor bonus).

Speltips:

Speltips:  Djurgårdens IF +0.0 asian handicap (draw no bet)
Odds:  2,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, tisdag 25/10
TV:   cmorehockey logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: