Speltips, Växjö Lakers – Skellefteå AIK 11/4: Snacka om felvärdering

Simon Pålsson Publicerat: 10 april 2016

Skellefteå AIK har drömläge inför den sjätte och potentiellt avgörande semifinalen mot Växjö Lakers. I vårt tycke har spelbolagen dock hamnat lite snett i sin värdering inför det mycket viktiga mötet.

Kniven mot strupen för Växjö Lakers. En förlust till och slutspelsäventyret är över för den här gången. Skellefteå AIK å sin sida åker ner till Småland med 3-2 i matcher och ett perfekt utgångsläge inför de två kvarvarande matcherna i den här semifinalserien. En enda seger är allting som krävs.

Det är onekligen ett psykologiskt mycket ansträngt läge för Växjö, som trots 3-1-ledning uppe i Skellefteå senast lyckades förlora matchen med 5-3. Hemmalaget imponerande stort i den sista perioden och körde över smålänningarna med totalt 4-0.

Inför det sjätte och potentiellt avgörande mötet är Växjö alltså psykologiskt underlägsna och har därtill målvakten Cristopher Nihlstorp skadad. Tungt utgångsläge, men än finns det skäl till någon form av hopp. Laget har konsekvent varit väldigt starka på hemmaplan hela säsongen har dessutom fem raka slutspelssegrar hemma i Växjö. Det ska inte underskattas.

Spelbolagen underskattar Växjö

Om vi ska tro på spelbolagen är den här semifinalen i stort sett redan avgjord. Trots att varje match har varit en jämn historia – och trots att Växjö faktiskt vunnit sina två tidigare hemmamatcher – ger den raka tvåan inte mer än 2,10 gånger pengarna här. Det finns alltså en rejäl övertro på gästande Skellefteå från spelbolagens sida.

Samtidigt betalar den raka ettan hela 3,20 gånger pengarna hos William Hill. Det känns smått otroligt, inte minst med tanke på att samma spel ger 2,95 hos Unibet. Spelbolagen är dock ense om att det är gästerna som är väldigt klara favoriter här.

I vår värld är det att göra det lite enkelt för sig. Växjö har bara förlorat en av sina nio senaste matcher på hemmaplan till exempel. Därtill visade de senast, åtminstone i två perioder, att de har ett bra recept på hur de ska störa Skellefteå. Hemma i Vida Arena har de två raka segrar mot norrlänningarna.

3,20 gånger pengarna är hur som helst för högt och vi sätter en TV-peng på den raka ettan.

Speltips:

Speltips:  Växjö Lakers vinner (ordinarie tid)
Odds:  3,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:30, måndag 11/4
TV:    tvtolv logo (TV-tablå)
Stream:   tv4sport logo cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: