Speltips, Växjö – Linköping 23/3: Vi hakar på måltrenden

Simon Pålsson Publicerat: 23 mars 2016

Växjö Lakers tog sig samman och tog en viktig bortaseger i det senaste mötet. Kan Linköping studsa tillbaka och ge sig själva matchboll inför det femte mötet?

Kvartsfinalen mellan Växjö Lakers och Linköping i SHL-slutspelet har onekligen varit en intressant historia att följa. Linköping inledde klart bäst och gick upp till 2-0 i matcher, men precis som vi misstänkte tog Växjö sig i kragen och vann i Linköping senast.

Nu står det 2-1 i matcher och plötsligt är det liv i den här kvartsfinalen igen. Ännu en seger för Linköping senast och matchserien skulle varit närmast livlös. Tack och lov för det, säger vi som neutrala åskådare.

Hur som helst gäller det för Växjö att fortsätta på den inslagna vägen här. Laget tog en riktig krigarseger senast och det är någonstans där laget måste landa även i den här matchen.

Målrika matcher rakt igenom

Vad som varit signifikativt för matcherna så här långt har varit målskörden. Sju, fem och fem mål i de tre inledande matcherna är ett trevligt facit. Det ska sägas att det femte målet i match nummer två kom i förlängning, men det går hur som att konstatera att det här inte blir några avvaktande matcher.

Visst, Växjö försöker att döda tempot för att sätta käppar i hjulet för Linköping, men hemma i Vida Arena och i underläge 2-1 lär vi få se en mer utpräglad offensiv ishockey även från Växjös sida.

Med det sagt känns det som att den målrika trenden har goda förutsättningar att fortsätta. Totalt fem av de sex senaste mötena mellan lagen har slutat med minst fem mål. Dessutom har de åtta senaste matcherna (oavsett motstånd) i Vida Arena slutat med minst fem mål. Det är solklart att Växjö är ett mer offensivt lag inför sin hemmapublik.

Ja, som ni hör är det upplagt för ytterligare en i raden av målrika matcher här. Därför spelar vi över 4,5 mål i matchen (inklusive förlängning) till 1,75 gånger pengarna hos TitanBet.

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål i matchen (inklusive förlängning)
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  TitanBet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, onsdag 23/3
TV:    cmoresport logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Växjö Lakers  2,40 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort  4,25 betway logo
Linköpings HC  2,70 williamhill logo
Över 4,5 mål  1,75 titanbet logo
Under 4,5 mål  2,40 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: