Speltips, Växjö – Linköping 27/3: Kniven mot strupen

Simon Pålsson Publicerat: 26 mars 2016

Det är kniven mot strupen för Linköping, som behöver vinna borta mot Växjö Lakers för att inte åka ut ur SHL-slutspelet. Kan smålänningarna ta fjärde raka segern eller lyckas Linköping rädda en sjunde och avgörande match?

Växjö Lakers går verkligen som tåget i matchserien mot Linköpings HC. Efter att ha hamnat i ett tungt 2-0-underläge efter två matcher har smålänningarna nu helt vänt på steken och har gått upp till en 3-2-ledning.

Det innebär att de regerande mästarna nu har matchboll när den sjätte matchen ska avgöras nere i Växjö. Där kan vi snacka drömvändning för ett lag som plötsligt hittat tillbaka till sitt vägvinnande, tighta spel. En sak är säker: det är inte kul att möta Växjö när de hittat den här formen. Då kan de slå vilket lag som helst, det råder det inte någon tvekan om.

Hur som helst har laget alltså tre raka vinster med sig in i det här potentiellt avgörande mötet, där laget dessutom har lite press på sig. En eventuell förlust skulle innebära att det blir en sjunde och avgörande match på bortaplan. Det kan vi garantera att man allra helst undviker.

Två lag med offensiv kraft

Fyra av de fem mötena hittills har slutat med minst fem mål och matcherna har visserligen varit tighta, men präglats av offensiv kraft åt båda håll. Det här är helt enkelt två målfarliga och offensivt lag.

Visst, i en avgörande match är det möjligt att riskminimerandet är i fokus, men vår känsla är att det också kommer att finnas en hel del ytor att spela på. Ett mål åt vilket håll som helst luckrar oundvikligen upp den här matchen och tvingar fram det ena laget. Det öppnar för målchanser och därigenom mål.

Vår känsla är att det finns god potential till mål i den här drabbningen. Därför spelar vi över 4,5 mål i matchen (ordinarie tid) till 1,72 gånger pengarna hos Redbet.

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål i matchen (ordinarie tid)
Odds:  1,72 (Jämför alla odds)
Bolag:  Redbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:00, söndag 27/3
TV:    cmoresport logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Växjö Lakers  2,15 williamhill logo
Oavgjort  4,30 betrally logo
Linköpings HC  3,00 betway logo
Över 4,5 mål  1,72 redbet logo
Under 4,5 mål  2,25 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: