Speltips, Växjö – Luleå 17/9: Regerande mästarna inleder mot en utmanare

Emil Jakobsson Publicerat: 16 september 2015

De regerande SHL-mästarna Växjö tar emot de regerande CHL-mästarna Luleå i sin hemmapremiär under torsdagen. 

Växjö Lakers pekades ut som den stora utmanaren till Skellefteå AIK förra säsongen men det var nog inte många som trodde de skulle slå Västerbottningarna i en final över sju matcher. Men Växjö gjorde det vann mycket rättvist SM-guldet. Men det är historia nu och en ny historia startar på torsdag och det är långt från samma lag som ställs ut på isen.

De har tappat sju spelare inför säsongen och det är inte vilka som helst. Noah Welch, Sebastian Erixon, Rhett Rakhshani, Jani Lajunen, Nick Johnson, Tomi Kallio och Jeff Tamberllini är alla tunga avbräck. Richard Gynge och Ilkka Heikkinen är bra nyförvärv men täcker knappast upp luckorna efter alla förluster.

Växjö har vunnit samtliga fyra tävlingsmatcher i CHL inför seriestarten i SHL men motståndet var knappats det tuffaste då de mötte Braehead Clan från Skottland och Ingolstadt från Tyskland.

Tre nyförvärv som snittar en poäng per match

Gästande Luleå har storsatsat inför säsongen och bland annat plockat in Jacob Micflicker, Toni Rajala och Bill Sweatt som alla tre snittade nästan en poäng per match förra säsongen för Linköping, Färjestad samt Brynäs. Backuppsättningen har även den förstärkts med bland annat Ilari Melart från KHL, Brendan Mikkelsopn från AHL samt Craig Shira som hade mest istid av alla backar i finska Liiga förra säsongen. Bland förlusterna sticker Chris Abbott, Cam Abbott, Kristian Näkyvä, Lucas Wallmark och Chad Billins ut men som en helhet känns Luleå betydligt bättre jämfört med förra säsongen.

Men visst finns det hål i Luleås lagbygge också, inte minst centersidan ser väldigt tunn ut.

Under Champions Hockey League vann Luleå tre av fyra matcher trots att man mötte Lukko Rauma och Fribourg-Gotteron som båda vann sina grupper i CHL förra säsongen. Spelet såg inledningsvis väldigt skakigt ut men nu sista matchen borta mot Lukko stod man för en riktigt bra insats och vann med 3-0. Laget är med andra ord på gång men samtidigt är det alltid tufft med bortaplan.

Det bästa spelet här enligt oss krysset som ger hela 4,15 hos ComeOn vilket är hela 0,6 högre än hos bland annat Redbets 3,55. Det brukar vara jämt mellan dessa två lag, tre av de fyra senaste matcherna har varit uddamålssegrar. Växjö har samtidigt tappat en del viktiga spelare och Luleå har satsat och värvat bra och känslan är att det kommer bli en väldigt jämn fight här i premiären.

Dessutom är oavgjort efter tre perioder ett resultat båda lagen förmodligen är nöjda med nu när det är premiär och sedan hoppas de på extrapoängen.

Speltips:

Speltips: Oavgjort efter tre perioder
Odds: 4,15 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn (3 000 kr bonus)
Spelstopp: Kl 19:00, torsdag 17/9
TV:  cmoresport logo(TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logotv4sport logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Växjö 2,45 nordicbet logo
Oavgjort 4,15 comeon logo
Luleå 2,95 nordicbet logo
Över 4,5 mål 2,06 unibet logo
Under 4,5 mål 1,85 ladbrokes logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: