Speltips, Växjö – Luleå 27/2: Har luften gått ur gästerna?

Emil Jakobsson Publicerat: 27 februari 2015

Växjö - Luleå Hockey speltips 27 februari 2015 SHLLuleå jagade en direktplats till slutspelet men efter en svag vecka är det hoppet som bortblåst och frågan är om luften och tävlingsviljan gått ur dem nu under grundseriens avslutande matcher? För Växjö är det raka motsatsen, de är ute efter andraplatsen och varje poäng är viktig. 

Luleå hade häng på en sjätteplats men sedan förlorade de tre av fyra matcher och hoppet är nu borta. Norrbottningarna får sikta in sig på Play in och de behöver dessutom inte oroa sig att tappa hemmaplansfördelen. Visst, de kan tappa hemmaplansfördelen men det avstånd de har ner till Djurgården och Brynäs borde inte försvinna på fyra omgångar.

Så frågan är vad de har att spela för? Nu senast mot Djurgården öppnade Luleå otroligt starkt och skapade en riktigt tung press och tog även ledningen. Men direkt det gick emot dem och Djurgården fick in kvitteringspucken slutade dem spelade och Djurgården reste hem till Stockholm med tre poäng efter en stabil 4-2-seger.

Sen är som sagt formen rent allmänt svag, tre förluster och en seger mot jumbon Modo skrämmer inte många. Det märks även på laget att det är lite stökigt just nu. De har testat nya formationer nästan mellan varje match och det är lite stormigt i media också när många av lagets spelare, bland annat kaptenen Chris Abbott, ryktas lämna efter säsongen.

Vunnit åtta av nio hemmamatcher under 2015

Hemmalaget Växjö förlorade med 2-0 borta mot Linköping nu senast men hemma i Vida Arena är de riktigt starka just nu. De har tre raka hemmasegrar och under 2015 har de vunnit åtta av nio hemmamatcher. De har under denna period bland annat vunnit hemma mot Skellefteå, Frölunda och Linköping. De är även ett av SHL:s just nu starkaste lag med 13 segrar på de 16 senaste matcherna.

Växjö har visserligen förlorat tre raka matcher mot Luleå men hemma i Vida Arena har de vunnit två av de tre senaste mot Luleå och förra säsongen vann de sju av totalt elva matcher (grundserie samt slutspel).

Växjö är ett betydligt bättre hockeylag, de är otroligt starka på hemmaplan samtidigt som Luleå inte alls spelat bra under de senaste omgångarna och frågan är som sagt om luften gått ur dem lite nu när direktplatsen är borta.

Ettan betalar 1,8 hos ComeOn och med tanke på att sju av Växjös åtta hemmasegrar under 2015 har varit redan efter ordinarie speltid känns det som ett helt bra odds.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Växjö 1,8 comeon logo 3 000 kr
Oavgjort 4,2 mobilbet logo 100 kr utan insättning
Luleå 4,2 betway logo 500 kr
Under 4,5 mål 1,98 comeon logo 3 000 kr
Över 4,5 mål 1,87 bwin logo 250 kr

 

Speltips:

Speltips: Ettan, Växjö
Odds: 1,8 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn (3 000 kr bonus)
Spelstopp: Fredag 27/2 kl 19:00
TV:  cmorehockey logocmorelivefyra logotv4sport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Thomas Mäkitalo