Speltips, Växjö – Örebro 13/3: Avbräcket – poängkungen out

Spelbloggare Publicerat: 13 mars 2015

växjö örebro 13/3Kvartsfinaler i SHL-slutspelet står på schemat under fredagen. Växjö ställs mot ett Örebro vars största stjärna missar matchen och då kan de få det svårt i VIDA Arena.

Växjö kom trea i grundserien och anses ha en bra möjlighet att snuva förhandsfavoriterna Skellefteå på titeln. Man växte under hela spelåret, öppnade tveksamt – blev bara bättre och bättre. Det är med gott självförtroende spelarna kommer glida in på isen.

Främst är det på hemmais man presterat och det faktum att fyra av sju matcher spelas på VIDA Arena kan bli helt avgörande. Örebro kom dessutom bara åtta i bortatabellen. Så, hemmastarkt mot bortasvagt.

Örebro kom sexa, på den sista direktslutspelsplatsen. Grundserien avslutades dock med två raka förluster – mot MODO samt Djurgården, som hamnade på sista- respektive niondeplats. Problem med motivationen kan man inte heller haft då fjärdeplatsen var inom räckhåll. Nio mål släpptes in i matcherna och det ställer självklart en del frågetecken för formen.

Stjärnan out

Gästernas Derek Ryan, som toppade hela SHL:s poängliga, har lämnat återbud på grund av sjukdom och utan honom blir den annars urstarka förstakedjan rentav medioker. Om Örebro ska kunna utmana i slutspelet, hänger ett stort last på att just Ryan ska fortsätta producera.

Visst, Örebro vann fyra av fem inbördesmatcher i serien – men ett slutspel är ett slutspel och jag tycker inte att alltför stor vikt bör läggas vid den statistiken, speciellt inte då Derek Ryan antecknades för poäng i samtliga fem matcher.

Växjö ska helt enkelt vara tunga favoriter i VIDA Arena och när ComeOn! sticker ut med 1,95 gånger pengarna för den raka ettan är en investering självklar. De flesta andra bolagen betalar runt tio punkter mindre för samma spel.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Växjö 1,95 comeon logo 3 000 kr
Oavgjort 4,05 comeon logo 3 000 kr
Örebro 3,95 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Under 2,5 mål 1,85 williamhill logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,05 betway logo 500 kr

 

Speltips:

Speltips: Växja, rak etta
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn! (3 000 kr bonus)
Spelstopp: Fredag 18:30, 13/3
TV:  cmoresport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Skrivet av: Emil Jakobsson