Speltips, Växjö – Skellefteå 19/11: Två lag som åter hittat formen

Simon Pålsson Publicerat: 19 november 2015

Ett av många heta möten den här SHL-torsdagen går mellan Växjö Lakers och Skellefteå AIK. Kan gästerna ta revansch efter förra månadens hemmaförlust?

SHL-torsdagen bjuder på fem matcher och vilka matcher sen. Vi får se flera av de stora lagen drabbar samman inbördes och för en hockeyälskare är det bara att luta sig tillbaka för att njuta av högkvalitativ ishockey.

En match av hög dignitet är den som spelas i Växjö, där de regerande mästarna tar sig an gästande Skellefteå AIK. Två av de mer troliga titelkandidaterna och därtill två lag som verkligen hittat formen på sistone. Speciellt hemmalaget inledde säsongen lite trevande, men har hittat tillbaka till vad som kan liknas vid gamla höjder nu på sistone.

Inför den här matchen har laget elva segrar på sina tolv senaste matcher. Allra senast slog de Linköping i ett tufft dubbelmöte, 3-2 och 1-0, något som verkligen signalerar att formen är tillbaka där den ska vara. Nu väntar alltså Skellefteå AIK och det vore dumt att inte ha höga förväntningar på den här matchen.

Gästerna med nio raka segrar

Faktum är nämligen att även gästerna har hittat tillbaka till formen. I skrivande stund har laget nio raka segrar, varav två i CHL-slutspelet, och på sistone har det offensiva spelet varit vägvinnande. 21 mål på de sex senaste matcherna ger ett snitt på 3,5 gjorda mål per match. Det brukar räcka ganska långt.

Nu åker man till Växjö och Vida Arena, ett ställe de inte har vidare goda minnen. Det var nämligen där de tappade guldet förra säsongen, trots att de faktiskt vann både det första och det andra mötet på bortaplan i den matchserien.

Säsongens första möte mellan lagen slutade för övrigt 4-3 till Växjö uppe i Skellefteå. Det gör att fyra av de fem senaste matcherna mellan lagen har slutat med minst fem gjorda mål. Det är egentligen inte särskilt konstigt när två lag med så pass hög offensiv kvalité drabbar samman.

Med det i åtanke tycker vi att oddsen på överspelet blivit lite väl generösa. Visst, det är två lag som har fin defensiv och som ofta täpper till bakåt, men när de möter varandra brukar matchbilden bli öppen eftersom båda lagen går för segern. Därför tycker vi att över 4,5 mål i matchen (ordinarie tid) till 1,90 gånger pengarna hos Ladbrokes är ett bra spel.

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål i matchen (ordinarie tid)
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 19/11
TV:   cmorehockey logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Växjö Lakers  2,45 williamhill logo
Oavgjort  4,10 betrally logo
Skellefteå AIK  2,75 ladbrokes logo
Över 4,5 mål  1,90 ladbrokes logo
Under 4,5 mål  1,98 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: