Speltips, Växjö – Skellefteå 23/4: Helt galen över-/underlina

Emil Jakobsson Publicerat: 23 april 2015
Växjö - Skellefteå final 23 april 2015 speltips
Foto: Bildbyrån

Växjö har chansen att slå spiken i kistan och vinna sitt första SM-Guld någonsin ikväll. Men att vinna en sista match mot Skellefteå är verkligen ingen enkel uppgift och vi har hittat ett bra speltips från över-/undermarknaden där vi anser att oddsen blivit lite galna. 

Vilken matchserie vi har fått se hittills. Fem matcher in och ännu inte en enda hemmaseger. Om den trenden håller i sig kommer Skellefteå tvinga fram en sjunde och avgörande final på hemmaplan men någon gång måste denna bortatrend brytas?

Nu senast vann Växjö med 4-1 på bortaplan efter att öppnat starkt med två mål redan i den första perioden. Men det var jämnare än vad resultatet skvallrar om, två av målen kom nämligen i tom bur i slutet när Skellefteå jagade en kvittering och sedan en reducering.

Ser vi till oddsen kan vi nog vänta oss en otroligt jämn match även den här gången. Oddset för en hemmaseger rör sig från 2,35 – 2,7 och bortasegern betalar från 2,3 – 2,6.

– Vi ska ta oss an den sjätte finalen som om det vore vilken match som helst. Om jag börjar tänka på vad som står spel kommer det att påverka min prestation. För mig är det bara en vanlig match och vi ska försöka vinna den, säger Växjös gigant Noah Welch inför matchen till Aftonbladet.

Vågar mig inte på 1×2-marknaden

Bästa spelvärdet då? Ja, jag vågar mig inte på 1×2-marknaden här. Det känns nästan som att singla slant. Det är absolut inte långsökt att se de regerande mästarna Skellefteå fortsätta med bortasviten och vinna. Men samtidigt, Växjö är ett otroligt starkt lag och hemmaplan är i alla matchserier utom den här en fördel, speciellt i avgörande matcher.

Däremot ser jag ett bra värde på över-/undermarknaden där jag anser att spelbolag och spelar har överreagerat på att det varit målsnåla och täta matcher.

Man får runt 1,3 gånger pengarna för under 5,5 mål och 1,6 gånger pengarna för under 4,5 mål. Otroligt låga odds och enligt oss en överreaktion. Vi får till exempel 1,71 gånger pengarna på över 4,0. Det betyder att om det blir 0-3 mål förlorar vi vår insats, fyra mål får vi pengarna tillbaka och fem eller fler mål ger vinst.

Det är otroligt sällan man får ett sånt odds för den otroligt låga linan 4,0. Det är nog första gången vi spelar ett överspel på en så låg lina för hela säsongen. De tre senaste matcherna mellan lagen har snittat 4,66 mål och precis som vi såg nu senast finns det inget att förlora när det gäller att plocka ut målvakten i slutet.

Under kvartsfinalerna och semifinalerna var det bara fyra av lagens totalt 21 matcher som gick under 4,0 mål och vi synar Unibet på detta odds. Saknar ni konto hos dem får ni 200% bonus upp till 1 000 kr här. Magkänslan är att de överreagerat på de målsnåla matcherna under finalserien.

Tips: Redbet ger våra kunder en helt unik bonus som man bara kan få via oss. Öppna ett konto via denna länk och ange bonuskoden SBLOGG när ni gör en insättning för att få 1 200 kronor bonus istället för €50.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Växjö 2,7 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 3,85 betsafe logo 1 000 kr
Skellefteå 2,6 nordicbet logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,68 unibet logo 1 000 kr
Över 4,5 mål 2,3 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 4,0 mål (pengarna tillbaka vid prick fyra)
Odds: 1,71 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Torsdag 23/4 kl 18:30
TV:  tvfyra logocmorehockey logotv4sport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Thomas Mäkitalo