Speltips, Växjö – Skellefteå 3/4: Kan Växjö kvittera matchserien?

Spelbloggare Publicerat: 2 april 2016

Skellefteå har kopplat greppet i kampen om finalbiljetten i SHL och nu är pressen på Växjö att vinna på hemmais. Blir det målsnålt på nytt?

Vilken toppfajt. Förra årets mästare, Växjö, mot årets grundserievinnare tillika klara slutspelsfavoriter. Match nummer ett, i Skellefteå Kraft Arena, vann SAIK med två mål mot noll efter en tajt batalj, där inte minst den första perioden var händelsefattig.

Dock ska det nämnas att resultatet sett till matchbilden kanske inte var helt rättvist. Siffrorna hade lika väl kunnat bli de omvända; uddamålsvinst eller kryss under ordinarie tid hade väl varit mest logiska.

Kvartsfinalen var en enkel historia för SAIK. HV71 värjdes undan med 4-0 i matcher medan Växjö hade det tuffare; förlorade de två inledande fajterna mot Linköping, för att sedan plocka fyra raka. Oerhört stark återhämtning.

Annorlunda matchbild nu

Som nämnt; match nummer ett var tillknäppt och tajt. Tror vi kan vänta oss någonting helt annorlunda nu – mer fart och fläkt.

Framförallt lär vi få se ett Växjö som kliver ut och vill sätta tonen direkt, inte som senast när de klev ut och ville känna på motståndarna. De är i uppförsbacke och måste mer eller mindre vinna – annars blir det tufft att plocka den här finalbiljetten.

Och offensivt kapital, det finns det ju i Växjö. I grundserien snittade deras matcher hela 5,5 kassar och fyra av sex matcher mot LHC i kvartsfinalen bjöd på minst fem. Snittet för SAIK var 0,5 decimaler under sina motståndares och tre av deras fyra mot HV71 klev över 4,5-målslinan.

Ännu starkare blir vår tro på mål med tanke på att fem av de sju senaste inbördes matcherna innehållit minst fem kassar. Skön statistik att ha på sin sida.

Ett offensivt starkt och defensivt svajigt Växjö som jagar ur uppförsbacke mot ett sylvasst Skellefteå. Det här har alla möjligheter att bli en underhållande och målrik semifinalsbatalj. Över 4,5 mål under ordinarie tid spelas till 1,81x hos 10Bet.

Speltips:

Speltips: Över 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds: 1,81 (Jämför alla odds)
Bolag: 10Bet (UNIK: 1 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, söndag 3/4
TV:  cmorehockey logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo tv4sport logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Växjö 2,85 betway logo
Oavgjort 4,25 betsafe logo
Skellefteå 2,35 williamhill logo
Över 2,5 mål 1,81 betstarsknapp logo
Under 2,5 mål 2,05

 

Oddsens motsvarighet i procent: