Speltips, Växjö – Skellefteå 7/4: Nu blir det åka av

Simon Pålsson Publicerat: 6 april 2016

Efter ett par trevande matcher ligger det en speciell känsla i luften inför det fjärde mötet mellan Växjö Lakers och Skellefteå AIK i SHL-semifinalen. Kan det bli tal om en riktigt chans- och målrik match, månne?

Det har varit ett par försiktiga matcher mellan Växjö Lakers och Skellefteå AIK så här långt. Lagen har vunnit sina respektive hemmamatcher och det ger oss utgångsläget 2-1 i matcher till Skellefteå inför match nummer fyra.

Trots att den spelas i Växjö är det bortalaget som får gälla favoriter – åtminstone om vi ska tro spelbolagen. Att den raka ettan ger närmare tre gånger pengarna är faktiskt anmärkningsvärt, men med tanke på att det här kan gå hur som helst håller vi ändå oss borta.

Matcherna så här långt har varit mycket tighta och vi har inte fått se mer än åtta mål totalt under ordinarie tid. Det är inte särskilt många, men målsnålheten har gett upphov till en underskattning hos spelbolagen.

Nu lossnar det på riktigt

Vår känsla är tvärtom. Det här är matchen när förutsättningarna är goda för att det ska lossna på riktigt. Växjö är ett starkare lag, allra främst offensivt, på hemmaplan och Skellefteå går alltid att räkna med när det kommer till målfabrikationen.

De två grundseriematcherna mellan lagen i Växjö slutade med 5-2-segrar till gästande Skellefteå, så bevisligen kan det bli mål mellan lagen. 2-2 (3-2 efter förlängning) i det första semifinalmötet i Växjö är också en indikation på att förutsättningarna är bättre för att vi ska se fler mål i matcherna som spelas i Växjö än de som spelas i Skellefteå.

Spelbolagen verkar dock fastnat i det defensiva tänket och överspelet ger i skrivande stund 2,05 gånger pengarna hos BetWay. Linan ligger som vanligt på 4,5. Vi tycker att över dubbla degen är väldigt generöst och tvekar inte en sekund. Skellefteå har gjort minst två mål i 15 av sina 17 senaste bortamatcher, så bevisligen bidrar de ofta med mål, vilket ytterligare stärker spelets chanser.

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål i matchen (ordinarie tid)
Odds:  2,05 (Jämför alla odds)
Bolag:  BetWay (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:30, torsdag 7/4
TV:    tvtolv logo cmorehockey logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo tv4sport logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Växjö Lakers  2,95 betrally logo
Oavgjort  4,00 betsson logo
Skellefteå AIK  2,20 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 4,5 mål  2,05 betway logo
Under 4,5 mål  1,87 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: