Speltips, Vesely – Mayer 26/5: Lång och tät match att vänta

Simon Pålsson Publicerat: 25 maj 2015

Nu är det fina tider för oss som älskar tennis. Franska Öppna är igång och redan i första omgången har vi en förväntat tät match mellan Vesely och Mayer med tidig matchstart på tisdag förmiddag.

Äntligen är Franska Öppna igång och som läsare kan du naturligtvis följa turneringen via Spelbloggare.se där vi kommer att dela med oss av de bästa oddsen inför varje speldag denna veckan. Det är en kittlande turnering även i år, där det i toppen ser väldigt tätt och svårbedömt ut – även fall Novak Djokovic naturligtvis är klar favorit till att ta hem ännu en titel.

Men vi kommer att få möjligheten att njuta av fin tennis redan från start. I den första omgången möts bland andra det tjeckiska storlöftet Jiri Vesely och den mer rutinerade, stabila Leonardo Mayer från Argentina. Ett hett möte som vi tror kommer att bli mycket sevärt.

Jiri Vesely är ett av tennisvärldens framtidslöften. Tjecken fyller visserligen 22 i år, men har trots sin ringa ålder letat sig på plats 41 i världsrankingen. Ni som har sett honom spela känner till hans fysiska förutsättningar, som han självklart anpassat sitt spel efter. Jiri Vesely är bara någon centimeter under att mäta två meter och har därför en otrolig räckvidd samt ett bra utgångsläge för sina servar. Just servarna har gjort honom till en spelare som är svår att bryta, även fall han i övriga spelet har mycket kvar att utveckla.

Motståndaren för dagen, argentinaren Leonardo Mayer, har lite mer erfarenhet. Han blev proffs redan för tolv år sedan och närmar sig nu 30 fyllda år. Det tog många år innan han slog sig in i världseliten på allvar, men sedan förra året har vi kunnat hitta honom bland de 30 bäst rankade spelarna i världen. Nu är han på sin toppnotering, 22, och spelar kanske sitt livs tennis. 2014 kom argentinarens hittills enda ATP-titel, då på gruset i Hamburg. Ett gott omen med tanke på att Franska Öppna som bekant också spelas på grus.

Två stabila svårslagna spelare

Signifikativt för båda spelarna är att de är svårslagna, vilket rimligtvis bäddar för en långvarig och tät match som förhoppningsvis också blir spännande. Om Jiri Vesely får igång sitt spel i egna servegame blir han svår att bryta för Mayer. Om tjecken spelar som senast, då mot femterankade Kei Nishikori, har jag svårt att se hur han inte ska kunna vinna en hel drös med games. I matchen mot Nishikori tog Vesely hela 11 games trots förlust i två raka set. Det är ganska talande.

Ja, som ni hör tror vi helt enkelt på en match där båda spelarna får svårt att vinna några enkla set. Det öppnar för en match som blir både spännande och lång, där vi har svårt att se hur det skulle kunna sluta med tre raka set åt något håll. Inför matchen är Mayor klar favorit hos spelbolagen, vilket är förståeligt framförallt nu när det är en femsetare som ska spelas.

Att han vinner med 3-0 känns föga troligt och därför tror vi helt enkelt på en match med många games. Därför riktar vi blickarna mot överspelsmarknaden där bland andra Betsson erbjuder 1,86 för över 38,5 games i matchen. Tre set som alla går till tiebreak räcker, men vi tror som sagt på att den unga tjecken kniper åtminstone ett set. Vi lägger en slant och lutar oss tillbaka för en förhoppningsvis trevlig tennismatch.

Testa vår favoritbookie William Hill, få 1 000 kronor bonus. Hämta er bonus här.

Speltips:

Speltips:  Över 38,5 game i matchen
Odds:  1,86 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tisdag 26/5, ca 10:00
TV / Stream:    eurosport logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

  

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
 Jiri Vesely  2,45 unibet logo
Leonardo Mayer  1,62 williamhill logo
 0-3  4,33 williamhill logo
Över 38,5 game  1,86 betsson logo
Under 38,5 game  1,92 betsson logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: