Speltips Viborg – Silkeborg 15/10: Nykomlingsmöte

Martin Efvergren Publicerat: 15 oktober 2021

Viborg och Silkeborg är båda nykomlingar i den danska högstaligan och nu ställs de mot varandra för andra gången i årets Superliga. Matchen spelas fredagen den 15 oktober 2021 med avspark kl 19.00.

Viborg – Silkeborg

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Viborg vann den danska andradivisionen, tre poäng före tvåan Silkeborg förra säsongen. Då var det alltså fördel Viborg men i säsongens Superliga är det Silkeborg som varit det vassare laget.

Viborg är efter elva spelade matcher på en tionde plats i Superliga med sina elva poäng. De har än så länge bara vunnit två matcher men har samtidigt varit svårslagna. Av de sex senaste matcherna har man bara förlorat en och man kommer till det här mötet med tre raka 1-1-matcher.

Senast tog man en meriterande poäng borta mot FC Köpenhamn efter att ha kvitterat på tilläggstid. I de två matcherna dessförinnan kryssade man mot Vejlo och OB.

Nu väntar alltså ett nykomlingsmöte mot ett Silkeborg som varit en positiv överraskning i Superliga så här långt. De är just nu på en femteplats och har tagit 17 poäng på sina elva matcher.

André Calisir och Robert Gojanis Silkeborg kommer från två raka övertygande segrar och totalt åtta gjorda mål på dessa två matcher. Senast slog man Nordsjälland med 4-1 hemma och dessförinnan vann man mot Vejle med 4-2 på bortaplan.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målsnålare än förväntat

Förutsättningarna är jämna inför det här mötet. Hos spelbolagen är hemmalaget emellertid favoriter till ett odds omkring 2.33.

Förra säsongen var Viborg det något bättre laget av dessa två. I inbördes möten hade de då plusstatistik men överlag var det väldigt jämnt mellan de här lagen.

Sedan uppflyttningen är det dock ingen tvekan om att det är Silkeborg som har klarat sig bäst. De är sex poäng före Viborg och när lagen möttes i den fjärde omgången i Silkeborg vann man med klara 4-1.

Det blev målrikt när lagen senast möttes och det har blivit målrikt i Silkeborgs senaste matcher. Hos spelbolagen är det tydligt att man lutar åt att även den här matchen kommer blir målrik. Ett spel på under 2.5 mål ger omkring hela 2.38 gånger insatsen.

Samtidigt har vi också ett Viborg som kommer från tre raka 1-1-matcher och ser vi till de 7 senaste matcherna så har det gjorts under 2.5 mål i 5 av dessa.

De här båda lagen var varandras huvudkonkurrenter förra säsongen vilket byggt upp en ökande rivalitet. Mycket talar för att det här kommer bli en tuff och jämn batalj och jag tror att det kommer bli målsnålare än förväntat.

Därför finner jag spelvärde i spelet under 3 mål (asian handicap) till 1.86 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3 mål
Odds: 1.86
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, fredag 15 oktober 2021
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: