Speltips, VIK Västerås – AIK 16/1: Målspel hämtas

Simon Pålsson Publicerat: 15 januari 2017

Det blir ett målspel från den hockeyallsvenska matchen mellan VIK Västerås och AIK. Två bottenlag gör upp om viktiga poäng i kampen om att slippa risken att trilla ner.

Här fokuserar vi på ett bottenmöte i Hockeyallsvenkan. Jumbon VIK Västerås får besök av AIK Hockey.

Båda lagen har väldigt svårt att hitta momentum i sitt spel, något som gjort att poängskörden blivit väldigt lidande. Varken AIK eller Västerås har tagit två raka segrar på en månads tid. Då säger det sig själv att det blir svårt att klättra i tabellen.

Senast lagen drabbade samman var i slutet av november. Då vann hemmalaget för dagen, AIK, matchen med 4-3. Det höll dock på att bli spännande, när Västerås reducerade två gånger om i den sista perioden, men inte lyckades pilla in den där efterlängtade kvitteringen. Den här gången är vi inte lika säkra på att vi får se samma målproduktion.

Hemmalaget är extremt målsnåla

Faktum är att Västerås är ett av de klart mest målsnåla lagen i hela ligan. Om vi bara studerar den egna målproduktionen är laget överlägset sämst, med ynka 72 gjorda mål så här långt. Det ger ett snitt på strax över två gjorda mål per match. Ingen höjdare.

Å andra sidan är laget tämligen målsnåla bakåt också. Där ligger snittet på 2,8 insläppta mål per match. Det är siffror som är klart bättre än hela fem lag i Hockeyallsvenskan. Med andra ord är det främst den offensiva delen av spelet som är förklaringen till den utsatta tabellpositionen.

AIK har lättare att göra mål, men släpper också in klart fler. På bortaplan är 08-laget inte i närheten av lika starka som på hemmaplan, varpå vi inte tror på samma urladdning som senast lagen spelade mot varandra.

Ett underspel ligger nära till hands här. Vi spelar gärna under 4,5 mål (inklusive förlängning) till fullkomligt galna 2,45 gånger pengarna hos bet365 (1 000 kronor). Det är anmärkningsvärt högt och är därför väldigt spelvärt.

Speltips:

Speltips:  Under 4,5 mål (inklusive förlängning)
Odds:  2,45 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 16/1
TV:   cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: