Speltips, Villareal – Osmanlispor 3/11: Fortsatt spansk dominans?

Simon Pålsson Publicerat: 2 november 2016

Grupp L i Europa League har blivit ett riktigt getingbo. Laget i topp – Villareal – har nu en fantastisk möjlighet att rycka ifrån övriga lag. Då behövs en komfortabel seger mot turkiska Osmanlispor.

Europa League är tillbaka den här torsdagen och i grupp L ser det väldigt spännande ut inför de tre avslutande omgångarna. Samtliga fyra lag befinner sig inom tre poäng efter tre spelade omgångar, varpå den här omgången är av yttersta vikt.

I topp av tabellen hittar vi hittills helt obesegrade Villareal. Precis som alla andra spanska lag går Villareal bra i det europeiska cupspelet. Fem poäng på tre matcher är ett imponerande facit, inte minst då laget har två matcher på hemmaplan kvar.

En poäng bakom hittar vi förutom FC Zürich även turkiska Osmanlispor. Det här är ett lag som hakat på i toppstriden tack vare segern i premiären, men som har sett lite knackiga ut sedan dess. Det går nämligen tungt både i cup- och ligaspel för turkarna, som inte vunnit en match sedan den 19 september. Snart två månader utan trepoängare alltså.

Tydligt favoritskap på hemmaplan

De här båda lagen drabbade samman så sent som för ett par veckor sedan, då Villareal hämtade upp ett 2-0-underläge till 2-2 på bortaplan. När lagen nu möts på spansk mark känns det som att maktförhållandet blir än tydligare. Här är det Villareal som får ses som klara favoriter.

Laget har alltid varit starka på hemmaplan, både när det kommer till nationellt och internationellt spel. För ett par omgångar sedan slog man till exempel Celta Vigo med 5-0 i ligaspelet. Förutom förlusten borta mot Eibar senast har Villareal inte förlorat på två månader. Ett starkt facit.

Vår känsla är att Villareal inte bara är ett starkare lag, utan också stärks av att spela på hemmaplan. Därutöver är det här en viktig match i tabellen, som Villareal ämnar hamna högst upp i. Det här är helt enkelt en nyckelmatch för att rycka ifrån övriga lag. Därför litar vi på att Villareal tar matchen på fullt allvar och då bör de vinna komfortabelt. Det raka spelet finns det på tok för lågt odds, men -1,5 hittar vi till 2,37 gånger pengarna hos Bethard (1 000 kronor bonus). Det känns som väldigt bra betalt och synas direkt.

Speltips:

Speltips:  Villareal -1,5
Odds:  2,37 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  21:05, torsdag 3/11
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv. (TV-tablå)
Stream:   dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: