Speltips, Villarreal – Athletic Bilbao 17/1: Formstarkt mot formsvagt

Spelbloggare Publicerat: 17 januari 2015
Villarreal - Athletic Bilbao 17 januari 2015
Foto: Bildbyrå

Villarreal har haft stora problem med Athletic Bilbao de senaste åren, men på El Madrigal är de ändå stora favoriter när lagen drabbar samman under lördagskvällen – ett favoritskap vi tror att de förvaltar.

Villarreal parkerar på sjätteplats, vilket innebär spel i Europa League nästa säsong, men siktet är två platser uppåt, till Sevilla och kvalplatsen till CL. Fyra pinnar skiljer upp dit – ett avstånd de hoppas kunna minska den här omgången.

Med 14 matcher i följd utan förlust, är toppformen nådd. Nio av de här matcherna har vunnits och exempelvis har fjolårsseriesegraren besegrats på bortaplan, men främst är det på El Madrigal de presterat på sistone. Fyra raka vinster och hållna nollor har de på arenan.

Det enda nämnbara avbräcket de har är mittfältaren Manuel Trigueros som hittills medverkat i 17 av de 18 seriematcherna. Backupen är ändå okej och hans frånvaro ska behöva bli avgörande för utgången av matchen.

Athletic har inte mycket att sätta emot

Athletic Bilbao är Primera Divisións, kanske, största flopp. Från att i fjol plockat en Europaplats, hittas de nu på den undre tabellhalvan, 13:e plats.

Inte mycket tyder på att de ska lyckas vända skeppet. Fyra av de fem senaste matcherna har förlorats. Övrig vanns, men det var i cupen mot Celta Vigo där båda lagen ställde upp med b-betonade startelvor. På dessa matcher har hela 11 mål släppts in; defensivt är problemen enorma.

På skadelistan hittas Muniain och Fernandez, men dessa herrar kan ersättas väl. Rätt ljust på den fronten trots avbräcken.

På resande fot har lyckan varit liten under säsongen. Ser inte att Athletic ska kunna rubba Villarreal här.

Ettan betalar dock bara 1,70x och då värderar jag Villarreal över 1,5 mål som klart bättre till 1,90 gånger pengarna. Tror inte att oddset kommer vara så bra närmare avspark.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Villarreal 1,70 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 3,85 betway logo 500 kr
Athletic Bilbao 5,75 unibet logo 1 200 kr
Under 2,5 mål 1,75 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,10 betway logo 500 kr

 

Speltips:

Speltips: Villarreal över 1,5 mål
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (500 kr gratisspel)
Spelstopp: Lördag 20:00, 17/1
TV:  tvtolv logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson