Speltips, Villarreal – Sevilla 12/3: Helspansk batalj i EL-åttondelen

Spelbloggare Publicerat: 12 mars 2015
sevilla villarrea 12/3
Foto: Bildbyrån

Europa League bjuder på ett helspanskt möte mellan Villarreal och Sevilla. På målmarknaden kan vi inte alls förstå hur spelbolagen resonerar och satsar med glädje polletterna på ett överspel.

Både Villarreal och Sevilla kommer stärkta från varsin vinst och målfest. Villarreal totalt krossade formstarka Celta Vigo med 4-1 medan Sevilla fick kämpa allt hårdare mot Deportivo La Coruña, men till slut skrevs vinstsiffrorna 4-3 på bortaplan – ett självmål var det som satt spiken i kistan dessutom.

De har flera likheter; slåss om samma positioner, de som leder ut i Europa, i Primera Divisíon. En pinne och plats skiljer dem åt och Sevilla är de som är före, som femma. I och med att hoppet ner till död mark och upp till CL-kvalplatsen är så pass stort, kan ännu större fokus ämnas just Europa League.

Inte en enda ordinarie spelare ska vilas, talar rapporter om. Dock saknar båda parterna en del defensiva pjäser, även om flera av dessa bara är breddspelare, så påverkar det självfallet. Mindre utrymme för förändringar. Snäppet värre situation för Sevilla.

Felvärderad målmarknad

Sannolikheten att över kontra under 2,5 mål ska sitta anser oddssättarna vara 49-51% – helt fel i min mening. Skulle vilja snurra upp sannolikheten för övern till runt 55% och då lämnas det, som ni förstår, plats för spelvärde. Överspelet spelas till 2,0x hos Bwin eller Betway, valfritt. Men varför?

Dels är det de defensiva avbräcken som delvis spelar in, men det är absolut inte huvudorsaken till varför vi tror på målfyrverkeri i dubbelmötets första 90 minuter på anrika, charmiga El Madrigal. Istället lutar vi oss främst på statistiken här.

Villarreals hemmamatcher snittar 2,8~ mål per match, Sevillas på bortaplan – hela 3,6~. Om vi jämför de sistnämndas defensiva spel på hemma- kontra bortaplan är det en betydlig skillnad. På lika många matcher, 13 stycken, har sju släppts in hemma och 26 borta. I fyra av Villarreals sex senaste matcher har det blivit minst tre mål, i Sevillas sju av de nio senaste.

I och med att båda lagen är utpräglade hemmalag, kommer vi sannolikt få se ett Villarreal som kliver på tufft, med siktet på segern. Sevilla har en del kontringsstarka lirare och har bara lämnat en (mot Atletico Madrid) av de 17 senaste matcherna mållösa. Att det målas åt båda håll ser jag som mycket sannolikt och att något av lagen hittar nätet minst två gånger likaså.

Anmärkningsvärt är att sju av de åtta senaste inbördesmötena överstigit linan. Stärks den statistiken ytterligare nu?

Hittar ingen större faktor som talar för att det ska bli målsnålt, möjligtvis förutom att det är just det första mötet av två, men den argumentationen väger inte upp allt annat. Investerar en större insats på överspelet med andra ord.

Uttråkad i pausen?

Snurra i så fall runt bland olika slots och hitta din favorit. Här hittar ni våra listade casinobonusar.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Villarreal 2,10 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 3,50 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Sevilla 3,80 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,91 williamhill logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,00 betway logo 500 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (500 kr gratisspel)
Spelstopp: Torsdag 21:00, 12/3
TV:  tvtolv logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson