Speltips, Vitesse – Southampton 6/8: Samma spel som senast

Spelbloggare Publicerat: 6 augusti 2015

Ett av de minst dramatiska returmötena väntar i den tredje EL-kvalrundan när Vitesse tar emot Southampton i Arnhem efter förlust med 0-3 borta. Talar för 90 avslagna minuter?

Överskattade uppenbarligen Vitesse en del i det första mötet. Trodde de skulle kunna stå emot på ett bättre sätt än vad de gjorde och spelade därför under 2,5 mål till strax över dubbelt. Bara fem minuter från slutet kom Southamptons och matchens tredje och sista mål – vilket då innebar att vi fick rätta spelet som förlust.

Det skulle också dröja en stund innan matchens första mål kom, ända till den 36:e minuten, men därefter snurrade det på. Rådde helt enkelt klasskillnad och det här är kört för holländarna, 0-3 plockar man inte in mot ett motstånd av Southamptons kaliber.

Underspelet testas på nytt

Klasskillnad, ja. Enkelt så. Det här är avgjort – och det är ord jag är helt säker på att inte få äta upp efter matchen. Någon lika sprudlande prestation tror jag däremot inte att vi får se från Southampton. Blir lite mer av en vänskapskaraktär över matchen; här står prestationerna i fokus – Vitesse vill undvika säkert undvika att bli helt förnedrade och Southampton få en bra uppladdning inför Premier League-premiären under söndagen.

Defensivt är Southampton extremt starka. Näst minst mål – 33 stycken på 38 matcher – släpptes in under förra Premier League-säsongen och det ska inte vara någon större skillnad nu, vilket vi också fått en hint om i det första mötet här.

Anfallaren Shane Long, som gjorde det tredje och sista målet senast, stannar dessutom hemma på grund av illamående. Han startade förvisso inte senast, men det försvinner i alla fall lite bredd offensivt i och med avbräcket.

Tror på en trött match och jag har svårt att se Vitesse kliva fram och anfalla helt huvudlöst – hoppet är redan släckt. Vi testar därför samma spel som i det första mötet och hoppas på större lycka nu – under 2,5 mål till 2,03x hos Betsson.

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,03 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:00, torsdag 6/8
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Vitesse 3,10 bwin logo
Oavgjort 3,45 betsafe logo
Southampton 2,30 ladbrokes logo
Över 2,5 mål 1,80 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 2,03 betsson logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: